Prvi festival ružičastih vina

Autor: Josipa Ban /VLM , 04. ožujak 2013. u 21:59
Festival će se održati 8. ožujka

Na festivalu će se po prvi put na hrvatskoj vinskoj sceni moći dobiti uvid u trendove ružičastih vina u Hrvatskoj i svijetu.

Prvi međunarodni festival ružičastih vina, Pink Day Zagreb, održat će se ovog petka, 8. ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Na festivalu će se po prvi put na hrvatskoj vinskoj sceni, na jednom mjestu, moći dobiti uvid u trendove ružičastih vina u Hrvatskoj i svijetu. "Iako ova vina čine mali udio u hrvatskoj vinskoj proizvodnji trend rasta potrošnje i proizvodnje istih u porastu je i ovaj festival ih u tome podržava", istaknula je Sanja Muzaferija, predsjednica udruge WOW- žene i vino, idejnog pokretača i organizatora festivala posvećenog vinu, ženama i njihovu zdravlju kao i humanitarnoj akciji za Autonomnu žensku kuću.

Istaknula je i da je na prvi festival do sad prijavljen veliki broj hrvatskih vinara, vinara iz regije kao i nekoliko većih hrvatskih vinskih distributera i uvoznika što garantira veliku paletu ružičastih vina i pjenušaca na manifestaciji. Program festivala raznolik je te će posjetiteljima ponuditi vinske degustacije i radionice, edukativna predavanja, predstavljanje knjige te izložbu čaša. U sklopu manifestacije organizirana je humanitarna akcija namijenjena Autonomnoj ženskoj kući čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene i njihovu djecu.

Komentirajte prvi

New Report

Close