Projekt stoljeća: Kreće se u rekonstrukciju rotora koji dobiva semafore i četvrtu traku

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2016. u 09:41
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Većih promjena na samom rotoru neće biti pa se neće mijenjati ni njegova geometrija, a i ostat će na istoj razini kao dosad.

Ispred svih ulaza na najveći zagrebački rotor, onaj kod Remetinca, uskoro će postaviti semafore, a na njegovoj sjevernoj strani, umjesto u dosadašnja tri traka, vozit će se u četiri, piše Večernji list. Projekt je to rekonstrukcije raskrižja Avenije Dubrovnik i Jadranske avenije, za čije se izvođenje od jučer traži pravi kandidat. Grad je raspisao natječaj na koji se može javiti do početka siječnja, pa bi radovi na rotoru mogli početi najvjerojatnije na jesen sljedeće godine.

– U vrijeme radova predviđena je posebna regulacija kojom će se omogućiti odvijanje prometa u pojedinim fazama rekonstrukcije križanja – već sad stoji u projektu koji tek treba provesti. Većih promjena na samom rotoru neće biti pa se neće mijenjati ni njegova geometrija, a i ostat će na istoj razini kao dosad.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Nije to ništa. Rotoru trebaju semafori,napraviti da bude dvosmjeran i dodati kućice za naplatu cestarine (da i Mijat bude zadovoljan). A u sredini izgraditi fontanu.


Kruzni tok sa semaforima….only in hrvatistan!

Kako to tako mozete pisati?
Ima nekoliko takvih kruznih tokova u Belgiji i Nizozemskoj. Cak su i nesto manji od rotora u Zg.

Kruzni tok sa semaforima….only in hrvatistan!

Karlovčani su najgori vozači!

New Report

Close