Prodane sve ulaznice za utakmicu Hrvatska – Srbija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2013. u 17:04
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Klub navijača “uvijek vjerni” dobio je 3.500 karata, dok su sve ostale navijačke skupine u Hrvatskoj dobile 1.500 ulaznica.

 Na 24 prodajna mjesta Tisak Medie diljem Hrvatske, od kojih je šest u Zagrebu, te na web stranici Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) do 16 sati su prodane sve ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja će se igrati 22. ožujka u 18 sati na stadionu u Maksimiru.

"Zahvaljujemo navijačima na iskazanom izuzetno velikom interesu za ovu utakmicu. Iskreno nam je žao svih navijača koji nisu uspjeli kupiti željene ulaznice. Ali zahtjevi i želje za ulaznicama koje su višestruko premašivali kapacitet stadiona jednostavno se nisu mogle zadovoljiti i samo su najsretniji i najuporniji uspjeli kupiti ulaznicu. Sve koji su uspjeli doći do ulaznice pozivamo da dođu na Maksimir i svesrdno bodre naše reprezentativce uz sportski respekt prema protivniku, a onima koji nisu bili te sreće pozivamo u fan zone gdje će se organizirati zajedničko gledanje susreta na velikom platnu. Jedna velika fan zona organizirat će se i u krugu stadiona Maksimir," poručili su iz HNS-a.

Za utakmicu je tiskano 35.000 ulaznica po istim cijenama po kojima su bile prodavane i za ostale kvalifikacijske susrete u našoj skupini: tribina zapad dolje 250 kuna, tribina zapad gore i tribina istok po 120 kuna, tribina sjever dolje 70 kuna, tribina sjever gore 50 kuna i tribina jug 60 kuna.

Jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri ulaznice, a prilikom kupnje trebala je predočiti osobni identifikacijski dokument koji je izdan u Hrvatskoj, jer navijači Srbije nisi mogli kupiti karte, baš kao što, sukladno dogovoru dva saveza, ni navijači Hrvatske neće moći kupiti ulaznice za utakmicu Srbija – Hrvatska, koja će se 6. rujna igrati na Marakani.

Naravno, da u prodaju nisu puštene sve ulaznice jer su, po najavama iz HNS-a, određeni kontigent trebali sačuvati za organizirane navijačke skupine, bivše i sadašnje reprezentativce, županijske nogometne saveze, klubove, poslovne partnere te goste iz Srbije za koje je u VIP ložama "rezervirano" 150 mjesta o čijoj će popuni odlučiti delegacija Nogometnog saveza Srbije.

Klub navijača "uvijek vjerni" dobio je 3.500 karata, dok su sve ostale navijačke skupine u Hrvatskoj dobile 1.500 ulaznica.

Po procjenama u slobodnu prodaju, na 24 mjesta u Hrvatskoj i putem interneta, pušteno je nešto više od 23.000 ulaznica, a redovi navijača pred prodajnim mjestima počeli su se formirati kasno sinoć, dok su se samo rijetki sretnici uspjeli probiti do zagušene službene stranice HNS-a. Od ranog jutra stranicu HNS-a i portala za kupovinu ulaznica navijači su opsjedali tisućama zahtjeva, te im je pristup bio otežan. Iz HNS-a su se na službenoj stranici ispričali svima koji su doživjeli probleme kupujući karte on-line za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

"Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali su radili otežano zbog velike navale. To je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac.

Komentirajte prvi

New Report

Close