Prodane aranžmane za Brazil agencije broje u stotinama

Autor: Radmila Kovačević/VL , 23. travanj 2014. u 17:45
Put na Mundijal u Brazilu košta od 30 do 40 tisuća kuna

Nema euforije zbog nogometnog prvenstva.

Da je lakše do ulaznice bilo bi i više putnika za Brazil. Mnogi su nas zvali i razočarano odustajali kad su čuli da agencije nemaju karte za utakmice naše reprezentacije u Brazilu, kazuju u Atlasu, gdje su dosad prodali stotinjak aranžmana za tu daleku zemlju.

"Većina kupaca su korporativni klijenti, koji organiziraju nagradne igre i sl. Individualci su najčešće muškarci u tridesetima, uspješni poslovni ljudi koji si mogu priuštiti ovakvo putovanje", kaže direktorica korporativnih komunikacija Nikolina Frklić iz Atlasa. Cijene se vrte od 30.000 do 40.000 kuna. Agencije mahom organiziraju putovanje na redovnim, izravnim letovima iz Portugala, a Bantours iz Zagreba diže i čarter. "To radimo u suradnji s agencijom Centrotours iz Sarajeva. Neprodan je manji broj aranžmana", kaže Željko Marković, direktor Bantoursa s kojim će u Brazil oko 400 Hrvata.

Na susretima nogometne reprezentacije Hrvatske očekuje se, inače, oko četiri tisuće navijača, a putnici iz Hrvatske koji će bodriti vatrene broje se u stotinama. I sami agenti se pitaju odakle će doći ta 'razlika'."To je i nama zagonetka. Neki bi se i snašli za taj novac, ali ne mogu do ulaznice. Možda su otišle iseljenicima?", pita se Ivan Pukšar, direktor Kompasa koji broji 150 putnika za Brazil.Inače, i preko domaćih putničkih agencija put Brazila krenut će neki iseljenici. Zasad su aranžmane uplatili neki Hrvati koji žive u Australijii Njemačkoj, pa čak i u SAD-u i Kanadi.

Komentirajte prvi

New Report

Close