Prodaju se škola Kumrovec i Goli otok

Autor: Marija Crnjak , 01. kolovoz 2014. u 10:18
Škola u Kumrovcu ima potencijal/B. Ščitar/VLM/PIXSELL

Akcijom “Projekti 100” država želi pokrenuti gospodarski razvoj i konačno staviti nekretnine u funkciju.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je poziv za akciju revitalizacije državne imovine "Projekti 100", čime država stavlja 100 nekretnina na javni iskaz interesa, kako bi se stavile u funkciju i bile motor razvoja gospodarstva i jedinica lokalne samouprave.

Sto nekretnina obuhvaća 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata, i radi se u najvećem broju slučajeva o bivšim vojnim nekretninama. Na popisu su među ostalog Kovčanje na Lošinju, Vila izvor na Plitvicama, Željezara Sisak, vile u Opatiji, Lovranu i Dubrovniku, bivša politička škola Kumrovec, Muzil, Hidrobaza i Sacciorgiana Puli, Goli otok, Zlarin, data centar Deanovec, Vjesnik u Zagrebu, Duilovo u Splitu, bivše prognaničko naselje Rokovci.Kako ističu u DUUDI-u, svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno s 15. rujna, a nakon tog datuma ići će se u daljnu proceduru i organiziranje javnih natječaja za davanjem u zakup, najam, prodaju i druge varijante, sukladno zakonskim mogućnostima.

Pozivaju stoga županije i općine, poslodavce i građane, od investitora do inovatora, da se obrate s idejama, mišljenjima i iskazom interesa za navedene nekretnine.U četvrtak je pak Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) oglasio prodaju 100-postotnog udjela u brodogradilištu 3. MAJ te Luke Vukovar. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju 3.maja je 8. kolovoz, a za Luku Vukovar 1. rujna, stoji u objavi CERP-a. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Zatvaraju tvrtke zbog viška 12 kuna u blagajni a njih niko ne zatvara zbog miliardi koje dižu kredite a svjesni su da ih neće moći vratiti ?

Očekujem da će cijela Kukuriku Vlada završiti u Remetincu.

Ipak ih je strah da će ih stići ruka pravde za zlodjela.

Zato i prodaju Goli otok.

Čuvati Goli otok ko zjenicu oka svog!

Za Goli otok se trazi strateski partner,ali mora ostat u funkciji za koju je bio primarno namjenjen.

pOŠTO SAD TEK ŽELE STAVITI U FUNKCIJU GOSPODARSTVA, znači da se hoće nakrast još ovo malo koliko imaju do kraja mandata, vide da gube . Sad im se to tek ne smije dozvolit IMALI STE VREMENA OVE DVIJE I POL GODINE

New Report

Close