Prodaje se 69% udjela, početna cijena 53 mil. kn

Novom vlasniku ostaje rješavanje nagodbe s državom Novom vlasniku ostaje rješavanje nagodbe s državom

Kapitalni investicijski fond kao većinski vlasnik oglasio dražbu 5. prosinca.

Većinski vlasnik trogirskih Apartmana Medena - Kapitalni investicijski fond svoj će dionički udjel od 68,93 posto prodavati na javnoj dražbi 5. prosinca.

Nominalna vrijednost njegovih 527.560 dionica je 158,27 milijuna kuna, a na dražbi se nude po početnoj cijeni od 52,76 milijuna kuna. Riječ je o tvrtki koja zbog obveza prema Ministarstvu financija za aktivirana jamstva po starim kreditima još iz 1990.-tih već godinama vodi postupak sklapanja predstečajne nagodbe, a koja još uvijek nije zaključena. 

Od Apartmana Medena država potražuje više od 90 mil. kn, a predstečajnim planom predviđano je da tvrtka sa svojih 325 tisuća četvornih metara zemljišta namiri državu. Postupak nagodbe odgađan je i zbog zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva "radi definiranja tretmana zemljišta", a u međuvremenu je bezuspješno natječajem tražen i strateški partner za dokapitalizaciju.

Početkom godine interes za eventualnu privatizaciju ove tvrtke pokazivalo je hrvatsko društvo za upravljanje kapitalom GroundStone Capital. Država, inače, izravno ima u posjedu 8,79 posto udjela u Apartmanima Medena, ali oni neće biti nuđeni na prodaju, budući da su pod rezervacijom za obeštećenje bivših vlasnika. 

Komentari (2)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve