Prodaje se 69% udjela, početna cijena 53 mil. kn

Autor: Marija Brnić , 14. studeni 2017. u 22:00
Novom vlasniku ostaje rješavanje nagodbe s državom

Kapitalni investicijski fond kao većinski vlasnik oglasio dražbu 5. prosinca.

Većinski vlasnik trogirskih Apartmana Medena – Kapitalni investicijski fond svoj će dionički udjel od 68,93 posto prodavati na javnoj dražbi 5. prosinca.

Nominalna vrijednost njegovih 527.560 dionica je 158,27 milijuna kuna, a na dražbi se nude po početnoj cijeni od 52,76 milijuna kuna. Riječ je o tvrtki koja zbog obveza prema Ministarstvu financija za aktivirana jamstva po starim kreditima još iz 1990.-tih već godinama vodi postupak sklapanja predstečajne nagodbe, a koja još uvijek nije zaključena. 

Od Apartmana Medena država potražuje više od 90 mil. kn, a predstečajnim planom predviđano je da tvrtka sa svojih 325 tisuća četvornih metara zemljišta namiri državu. Postupak nagodbe odgađan je i zbog zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva "radi definiranja tretmana zemljišta", a u međuvremenu je bezuspješno natječajem tražen i strateški partner za dokapitalizaciju.

Početkom godine interes za eventualnu privatizaciju ove tvrtke pokazivalo je hrvatsko društvo za upravljanje kapitalom GroundStone Capital. Država, inače, izravno ima u posjedu 8,79 posto udjela u Apartmanima Medena, ali oni neće biti nuđeni na prodaju, budući da su pod rezervacijom za obeštećenje bivših vlasnika. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/e5dWbTqe9W6AbEC6qOixig==.pdf

zna ko ishod?

New Report

Close