Primamljiva plaća, besplatan smještaj i zajamčena božićnica za sezonce

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2017. u 09:40
Kuhar, Foto: Thinkstock

Kuhari mogu mjesečno zaraditi od 1.600 do 1.900 eura neto plaće u zimskoj sezoni, a sobarice oko 1.400 eura.

Aleksandra Berkelt iz agencije za zapošljavanje Euro Career, specijalizirane za pronalaženje poslova kuhara, konobara, recepcionera, sobara, kozmetičara, fizioterapeuta ili masera u hotelima s četiri ili pet zvjezdica kaže da su za posao u Austriji najviše ineteresiraju Slavonci, dok je najmanje Istrana. Od kraja 2016. godine do kraja rujna ove godine preko ove agencije posao je dobilo osamdesetak radnika. 

– Osnovni uvjet je poznavanje njemačkog jezika. Konobari i recepcionari, odnosno radnici koji se susreću s gostima, moraju ga znati jako dobro, dok kuhari i sobari trebaju znati osnove – pojašnjava Berkelt za Glas Istre.

Radna mjesta uglavnom su u Tirolu i Salzburgu. Plaća ovisi radi li se o sezonskim poslovima ili o stalnom zaposlenju na neodređeno vrijeme. Kuhari mogu mjesečno zaraditi od 1.600 do 1.900 eura neto plaće u zimskoj sezoni. Plaća sobarice je oko 1.400 eura neto. Osiguran je besplatni smještaj i prehrana.

Za poslove tijekom cijele godine plaće su manje, a smještaj stoji oko stotinu eura. Zaposlenici, sezonski i stalni, dobivaju 13. i 14. plaću, odnosno božićnicu.

"Procedura za posao je slijedeća – poslodavac kojeg mi kontaktiramo potvrdi kako želi zaposliti određenog djelatnika. Traži se radna dozvola, što traje oko tri tjedna. Dakle, za zimsku sezonu koja je pred nama dovoljno se prijaviti početkom studenog. Radnici iz Hrvatske imali su velik interes za rad i u ljetnoj i u nadolazećoj zimskoj sezoni. Predviđamo kako ćemo kroz narednu sezonu poslati u Austriju pedesetak radnika", kaže Berkelt. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zainteresirana sam za posao… Kako doci do vas

New Report

Close