Pregovori bez rezultata, seljaci najavljuju ‘totalne blokade’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. kolovoz 2013. u 18:20
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bude li rebalansa, on može biti samo “na manje”, a nikako “na više”, rekao je Linić.

Za ispunjenje zahtjeva poljoprivrednika nema novca u državnom proračunu, ali država će im pomoći na druge načine, izvijestili su nakon današnjih višesatnih pregovora s predstavnicima poljoprivrednika ministri poljoprivrede i financija Tihomir Jakovina i Slavko Linić, dok su predstavnici seljaka najavili jačanje blokada prometnica.

Predstavnicima seljaka jasno smo dali do znanja da Vlada zbog njihovih zahtjeva neće povećavati proračunski deficit te da ne mogu očekivati osiguranje sredstava za ispunjenje svojih zahtjeva rebalansom proračuna, izjavio je ministar financija Slavko Linić.

Bude li rebalansa, on može biti samo "na manje", a nikako "na više", rekao je Linić.

Ministar Jakovina ustvrdio je da su obveze države prema seljacima za 2012. godinu isplaćene u cijelosti, a ove godine isplaćeno je 2,4 milijarde kuna tako da ocjene o stotinama milijuna kuna duga ne stoje.

Dodao je da će država poljoprivrednicima pomoći reprogramom postojećih obveza te novim kreditnim linijama za proljetnu sjetvu.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić kazao je kako je ministar Linić rekao da novca nema te da će se Komora za pomoć obratiti premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću.

Član stožera poljoprivrednika Zvonko Pipić najavio je da će prosvjedne blokade prometnica nakon današnjeg sastanka biti pojačane. "Idemo u totalne blokade", rekao je.

Dodao je da poljoprivrednici danas nisu uspjeli postići ni dogovor s otkupljivačima o cijeni pšenice.

Komentari (36)
Pogledajte sve


“Pessimism is an excuse for not trying and a guarantee to a personal failure.”

ne pomaže ti to, ne djeluješ ništa pametnije na forumu [emo_smijeh]

@razer
Nisam nijednu pozitivnu i optimisticnu izjavu cuo od tebe otkad sam te primjetio na forumu. Prema tome, olicenje si negativnosti, nazalost takva je realnost.

“Pessimism is an excuse for not trying and a guarantee to a personal failure.”


Ili promjeni okruzenje ili se prestani usporedjivati sa drugima, i okruzi sa pozitivnim ljudima. E da, najbitnije je da promjenis svoj stav koji je izuzetno negativan jer s njim mozes privlaciti samo ljude koji su negativni kao i ti i koji te drze tu gdje jesi ili guraju jos vise prema dolje.

Nisam nimalo negativan, sve sto sam rekao je sasvim realno, to je samo ono sto nam valst nece reci. A to su stalne lazi i spinovi.

Inace, uskoro mjenjam okruzenje, tako da za mene nema brige. Svejedno mi je zao kako ova zemlja propada.

Mislim da je nuzan preduvjet za oporavak da se prvo realno prizna u kakvom je zemlja stanju. Ako se nastavi ovo “oporavak je iza ugla”, bit ce jos gore.

AKo nisi cuo, minus i plus su ti kao amer i rus, jedno je korov a drugo hibiskus…

New Report

Close