Predstavljena razvojna strategija Grada Koprivnice

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 12:26
Thinkstock

Efikasnom i učinkovitom upotrebom raspoloživih resursa, sustavom mjera razvoja komunalne, prometne i energetski učinkovite infrastrukture grad Koprivnica će ostvariti zadane ciljeve i viziju definiranu ovim dokumentom.

U prostorijama gradske uprave u ponedjeljak, 30. ožujka gradonačelnica Vesna Želježnjak sa svojim zamjenicima Mišelom Jakšićem i Melitom Samoborec te pročelnicama Upravnih odjela novinarima predstavila je Strategiju Grada Koprivnice za razdoblje 2015-2020. Predstavljena Strategija je prvi strateški dokument odnosno krovni dokument na koji će se vezati sve ostale strategije poput kulturne i turističke. „To je jedan živi dokument koji će se mijenjati prema novim uvjetima koji će nastajati u Gradu“- istaknula je gradonačelnica Vesna Želježnjak prilikom predstavljanja Strategije i novog vizualnog identiteta Grada Koprivnice.

U proljeće 2014. započet je proces izrade razvojne strategije grada u koji je uključen veliki broj dionika (upravni odjeli, ustanove, poduzeća). Analiza strategije pripremljena je prateći 3 glavne kategorije za postizanje rasta u Europskoj uniji: uključiv, pametan i održiv rast. Na taj način će se lakše i usmjerenije povezivati postojeće stanje s određivanjem razvojnih poteškoća i potencijala kao podloga za definiranje razvojnih prioriteta strategije.

Ključna uloga i zadatak Grada u narednom razdoblju će biti stvaranje preduvjeta za razvoj grada visoke kvalitete života. Koprivnica je prepoznatljiva po aktivnom provođenju politike održivog razvoja uz sudjelovanje svih zainteresiranih građana, što planira provoditi i dalje. Koprivnica sustavno ulaže u razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a time i u zapošljavanje educiranog kadra. Efikasnom i učinkovitom upotrebom raspoloživih resursa, sustavom mjera razvoja komunalne, prometne i energetski učinkovite infrastrukture grad Koprivnica će ostvariti zadane ciljeve i viziju definiranu ovim dokumentom.

Komentirajte prvi

New Report

Close