Predsjednica danas predstavlja demografske mjere

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2018. u 09:33
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjedničine mjere razmatrat će Vijeće za demografsku revitalizaciju.

Demografske mjere Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak će ugledati svjetlo dana. Zanimljivo je da se u ponedjeljak održava i sastanak Vladinog tima za izradu strategije za demografiju. Da je uopće osnovano javnost je doznala tek nedavno, piše N1.

"Grupa je heterogena. Sastoji se od politiloga, sociologa, demografa, povjesničara. Oformljeni smo u travnju. Ovo sutra će biti treći sastanak", kazao je politolog Anđelko Milardović.

Nejasno je zašto javnost nije obaviještena i zašto još jedno tijelo, kada se u Vladi pitanjem demografije već bavi resorno ministarstvo, ali i Vijeće za demografsku revitalizaciju kojim predsjeda premijer.

Vlada je do sada po pitanju demografske obnove povećala rodiljne nakanade, doplatak za djecu, pokrenula obnove i izgradnje vrtića te porezno rasteretila roditelje. No za predsjednicu sve je to malo.

"Od ove Vlade smo vidjeli samo parcijalne mjere", kazala je nedavno predsjednica, a takve kritike upućuje već mjesecima.

Dužan joj ne ostaje ni premijer i ministri koji uzvraćaju da je lakše kritizirati nego rješavati probleme. Preko medija je premijer odbio predsjedničin zahtjev za zajedničku sjednicu Vlade.

Predsjedničine mjere razmatrat će Vijeće za demografsku revitalizaciju. No sada nije jasno hoće li ih se uklapati i u strategiju.

Komentari (10)
Pogledajte sve



Te Mjere su ko i Reforme . Navodno postoje ali nitko ih ne vidi .

obistinila se predsjedničina kampanjska izjava, biti ćemo kao Švicarska, ni tamo nema dovoljno djece
[/quote]
Ovo je tocno. Bar u necemu smo kao Svicarska.

Kolindi i plenkoviču i sdphdz kamarili svakako trebaju glasaci koji ne razumiju hrvatski niti zakone jer onda mogu raditi sto hoce. Ali u svakom zlu ima i neceg dobrog. Pa tako sto se tice sudstva i pravosudja navijam za to da se cim prije uvede šerijat. Kada nauce hrvatski imigranti mozda i urede zemlju 🙂
Bilo kakav zakon je bolji od nikakvog. A Hrvatskoj sada rade sto hoće. Totalna anarhija.


Sto ce joj povjesnicar, Isuse Boze!
Stvar je prosta ko' pauslj, kako bi nasi susjedi rekli. Prvi korak je srediti pravosude, a nakon toga se mozemo pravit pametni.

Apsotno se slazem i ja s tim.

Gospođo Predsjednice,
u Međimurju nema razloga za zabrinutost. Vaša demografska politika HDZ Vlade i bivših HDZ
premijera , i premijerki- dovela je do toga – da Roma ima sve više i više, i uskoro će ova nacionalna
manjina, gospodariti našom županijom ….i zauzeti sva mjesta nas- autohtonih , cijepljenih međimuraca…
Dok naš čovjek , radi 12 sati na dan , nakon redovnog posla , još u polju , vinogradu, šumi, radionici i sl..da bi kupio najosnovnije stvari za život..
cijela Upravna struktura – bavi se problemima Roma, od: rođenja, dj. vrtića, školovanja, boravka
u đačkim domovima, zapošljavanja , bračnog savjetovanja, obrade u eventualnim zakonskim nepravilnostima, doškolovanjima itd.itd.. Za njih postoje bonovi za struju, hranu, drva za ogrjev,
besplatne parcele za gradnju obiteljskih kuća, besplatna infrastruktura i pomoć…..Djecu
im vozite besplatno u vrtiće, škole, srednje škole…Odrasle viđate svaki mjesec , prilikom
javljanja na HZZ. ili u nekom supermarketu ili kafiću….
Vaša zabrinutost je pretjerana..Ima dosta birača…

New Report

Close