Poziv farmerima da osiguraju usjeve

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2018. u 21:59
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić/D. J./PIXSELL

Može se dobiti do 70 posto prihvatljive premije, odnosno maksimalno 75.000 eura.

Ministarstvo poljoprivrede u petak je pozvalo poljoprivrednike da osiguraju svoje usjeve, za što mogu dobiti potporu do 70 posto prihvatljive premije osiguranja odnosno maksimalno godišnje po korisniku 75.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a ukupno je u ovoj godini za tu potporu osigurano 70 mil. kuna.

Ministarstvo je na svojim internet stranicama izvijestilo da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, objavila natječaj za provedbu podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva, životinja i biljaka" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

"Na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i odnosi se na godinu za koju su zahtjevi za isplatu potpore podneseni.

Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 70 milijuna kuna", ističu iz Ministarstva.

Zahtjevi se mogu podnositi tijekom cijele godine odnosno od 16. travnja do kraja ove godine. Iz Ministarstva napominju da korisnik mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close