Povjerenik EK upozorio Grčića: Mogli biste izgubiti novac EU fondova

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2012. u 12:32
Branko Grčić, Zoran Milanović (PXL)

Komisija je upozorila da se novac iz fondova može obustaviti i nakon pristupanja EU.

 

Uz upozorenja kako ozbiljno moramo shvatiti 'domaću zadaću' iz područja pravosuđa i borbe protiv korupcije, koja dolaze od parlamenata pojedinih članica EU uoči ratifikacije pristupnog ugovora, Hrvatskoj stižu i upozorenja oko pripreme za korištenje fondova EU, piše Jutarnji list.

Iako su u javnosti posljednjih mjeseci uglavnom dominirale teme vezane za pravosuđe i borbu protiv korupcije, Hrvatsku se sve više upozorava da će izgubiti znatan dio novca iz europskih fondova ukoliko ozbiljnije ne poradi na pripremi projekata i uspostavi svih potrebnih agencija za distribuciju tih fondova nakon što postane članica, navodi Jutarnji list.

Navodno je o tome prije otprilike mjesec dana oštro pismo upozorenja potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnog razvoja i fondova EU, Branku Grčiću , poslao povjerenik Europske komisije. Prije je slično pismo iz Bruxellesa ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini poslao povjerenik za poljoprivredu Dacian Ciolos koji je upozorio da će Hrvatska, ako na vrijeme ne riješi sustav državne pomoći i agencija za plaćanje u poljoprivredi, ostati bez novca iz fondova EU.

Komisija je upozorila da se novac iz fondova, ako do datuma primanja u članstvo Hrvatska ne bude u potpunosti spremna ili se naknadno otkriju slabosti, može obustaviti i nakon pristupanja EU.

Komentari (4)
Pogledajte sve

maestralno

Dovoljan dokaz o nesposobnosti nositelja vlasti. I recite mi gdje ima toga da štreberi vode gospodarstvo neke zemlje?

uništili su gospodarstvo i poljoprivredu…uglavnom, zaveli su nam državu u crno i na kraju obmanuli narod da se odrekne suvereniteta na referendumu na račun tih EU fondova kojih na kraju neče niti biti [emo_bijesan]

New Report

Close