Ponavlja se ocjena ponuda za Zlatni rat

Autor: Saša Paparella , 24. travanj 2017. u 21:59
Čeka se novi prijedlog Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pom. dobru/Ivo Čagalj/PIXSELL

Sport B odustao od koncesije.

Iz zagrebačke tvrtke Sport B, kojoj je skupština splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) prošli tjedan dodijelila 15-godišnju koncesiju za plažu Zlatni rat u Bolu, u ponedjeljak je priopćeno da odustaju od sklapanja ugovora o koncesiji.

"Unatoč činjenici da je odluka o namjeri davanja koncesije donesena jednoglasno i da je javni natječaj bio otvoren za sve ponuditelje, medijski i politički pritisci nakon donošenja odluke, kao i neutemeljen otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području i stoga nismo spremni sklopiti ugovor o koncesiji, osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira", stoji u priopćenju tvrtke Sport B, koje potpisuje direktor Božo Krmek.

 Pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja rekao nam je da se "nakon zaprimanja predmetnog podneska Odluka o davanju koncesije više ne smatra važećom, te se predmet vraća na ponovni postupak Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru. Nakon ponovljenog postupka, Stručno tijelo šalje Prijedlog odluke Županijskoj skupštini (po konstituiranju) na usvajanje", kaže Čogelja.

Iako je premijer Plenković prije nekoliko dana rekao da povjerenstvo za slučaj Zlatni rat pri MMPI "radi vrlo intenzivno", u Vladi RH nismo uspjeli doznati je li to povjerenstvo donijelo neki zaključak oko dodjele koncesije anonimnoj zagrebačkoj tvrtki. 

Komentirajte prvi

New Report

Close