Policija objavila detalje neuspjele pljačke Fininog vozila, dojava je bila presudna u potrazi

Autor: Poslovni.hr/H , 23. srpanj 2019. u 11:28
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Policija i dalje provodi istraživanje oko sinoćnje neuspjele pljačke Fininog vozila. U međuvremenu su objavili da je zaštitar ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i na taj način osujetio plan pljačkaša.

Kako stoji u priopćenju PU Zagrebačke, jučer oko 20.30 na Peščenici, na Slavonskoj aveniji ispred trgovine dvojicu nepoznatih počinitelja u pokušaju razbojništva spriječili su zaštitari, dok je policija jednog od njih vrlo brzo imala pod nadzorom.

Provedenim očevidom utvrđeno je da je u navedeno vrijeme ispred trgovine, prilikom pratnje novčanih sredstava iz objekta u kombi vozilo, jedan maskirani počinitelj, s vatrenim oružjem u rukama dotrčao do zaštitara uz povike koji su nedvojbeno upućivali na razbojništvo.

U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, iz svog službenog pištolja prema njemu zaštitar je ispalio nekoliko hitaca.

Počinitelj se nakon toga udaljio prema osobnom automobilu u kojem ga je, čekao najvjerojatnije još jedan počinitelj, te su se odvezli odnosno pobjegli s mjesta događaja.

Tijekom intenzivnog traganja policije za počiniteljima, zaprimljena je dojava iz liječničke ustanove o zaprimljenoj osobi ozlijeđenoj vatrenim oružjem. Teško ozlijeđeni muškarac je liječnički zbrinut te se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela, stoji u priopćenju PU Zagrebačke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close