Počela proizvodnja Sladoleda Gustolato

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2014. u 21:59
Proizvodnja trenutačno opskrbljuje tri Gustolato lokala u Hrvatskoj

Proizvodnja trenutačno opskrbljuje tri Gustolato lokala u Hrvatskoj: u Novigradu, Umagu i Varaždinu.

Novigrad Tvrtka Dream Lab, u vlasništvu talijanskih ulagača, predstavila je u petak u Novigradu projekt Gustolato – proizvodni laboratorij i lokal, čime je taj istarski grad postao regionalnim središtem proizvodnje sladoleda, kolača, slastica i kave prema zanatskoj talijanskoj recepturi.

Laboratorij su svečano otvorili Anteo Milos, novigradski gradonačelnik, i Dario Traverso, predsjednik Uprave Dream Laba koji će na tome projektu izravno zaposlili 25 lokalnih stručnih suradnika. Proizvodnja trenutačno opskrbljuje tri Gustolato lokala u Hrvatskoj: u Novigradu, Umagu i Varaždinu, kao i rastući HORECA kanal. Planiraju otvaranje još triju lokala 2015., a finalni im je plan u tri godine otvoriti ukupno 15 ispostava diljem Hrvatske te u Mađarskoj i široj regiji.

Ukupna investicija u Hrvatskoj bi u tom razdoblju trebala dosegnuti 2,4 milijuna eura, a trebalo bi se zaposliti i do 100 radnika. Očekivani prihod u prvoj godini poslovanja je milijun eura. "Ulaskom u EU Istra nam je postala zanimljiva kao proizvodna lokacija koja može opskrbljivati Hrvatsku i regionalna tržišta", izjavio je Dario Traverso. Pogon u Novigradu ima kapacitet proizvodnje 600 kg sladoleda, 60 kg slastica, 90 kg čokolade i prženja 60 kg kave u jednoj radnoj smjeni. Sastojci za Gustolato dolaze i od lokalnih hrvatskih dobavljača.

Komentirajte prvi

New Report

Close