Počela najveća izložba poljoprivredne mehanizacije u RH

Autor: Agencija VLM , 23. ožujak 2013. u 15:35
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U funkciji je čak više od 20.000 četvornih metara neto izložbenog prostora, što je najveća površina od svih sajmova danas u Hrvatskoj.

Poljoprivrednici mogu biti mirni, proračun nije smanjen na stavci koja se odnosi na poticanje poljoprivredne proizvodnje nego na materijalnim troškovima i drugim stavkama – kazala je Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede otvarajući u Bjelovaru 16. Proljetni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva.

Odgovarajući na novinarska pitanja hoće poljoprivrednici dobiti novac ili vaučere do početka proljetne sjetve, Španjol je kazala da se prema anketi Agencije za plaćanje u poljoprivredi čak 80 posto tražioca poticaja izjasnilo da žele novac, no nije mogla precizno kazati kada će ga i dobiti navodeći samo da bi to trebalo biti uskoro. Inače 16. Proljetni sajam okupio je oko 430 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i desetak zemalja Europe. Druga najveća sajamske priredba iz godišnjeg kalendara Bjelovarskog sajma ovog puta održava se na dosad najvećoj izložbenoj površini.

Kako je na svečanom otvaranju istakao Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, u funkciji je čak više od 20.000 četvornih metara neto izložbenog prostora, što je najveća površina od svih sajmova danas u Hrvatskoj. Na sajmskom prostoru u Gudovcu posjetitelji će do nedjelje moći razgledati dosad najveću izložbu poljoprivredne mehanizacije kao i najveću ponudu repromaterijala za predstojeću proljetnu sjetvu. Sajam osim prodajnog i izložbenog ima i edukativni karakter obzirom da su organizatori predvidjeli niz stručnih predavanja, okruglih stolova i radionica.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koga brigaju strojevi, mehanizacija, plugovi i ostala oprema proizvedena van hrvatske. Pa naravno da Njemaci, česi, Ameri proizvode dobru opremu za poljoprivredu pa to mi svi znamo. Uzmemo telefon i pošalji 100 komada traktora…. Pa gdje su hrvatski proizvođači, njih nam pokažite….

New Report

Close