Plenković uređuje dvoranu za sjednice

Autor: Marija Brnić , 18. lipanj 2017. u 21:59
Ponude do 6. srpnja

Vlada traži restauratore za 2,3 milijuna kuna vrijedan posao.

Nakon rekonfiguracije svoje Vlade premijer Andrej Plenković nastavlja raditi na poboljšanju uvjeta u Banskim dvorima, pa je dao da se uredi i dvorana u kojoj njegov tim održava sjednice.  

Za uređenje dvorane Ban Jelačić otvoren je javni natječaj kojim se za 2,3 milijuna kuna bez PDV-a vrijedan posao traži usluge kompletne obnove dvorane, od parketa, zidova, stropova, klimatizacije i informatičkih sustava i drugih konzervatorsko-restauratorskih radova. Obavljanje je odobrio Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture, uz uvjet da izvođač ima dopuštenje za izvođenje radova na kulturnom dobru i rješenje Ministarstva kulture za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

 

24 sata

uključujući i vikende radit će se da bi obnova završila u roku 90 dana

Na Markovu trgu definitivno neće biti mirno jer se obnovu  planira raditi punom parom, od 0 do 24 sata, uključujući i subote i nedjelje, dok će se bučni radovi u radne dane obavljati noću, od 17 do 8 sati ujutro. Pauza je predviđena jedino u danima državnog blagdana, a rok za obnovu dvorane je 90 dana, s time da se starta najkasnije 15 dana nakon sklapanja ugovora.

Zanimljivo je i da je cijena ponude jedini kriterij za odabir ekonomski najpovoljnije ponude, a u slučaju da stigne više ponuda s istom cijenom birat će se ponuđač koji je ponudu ranije dostavio.  Ponude se Vladi predaju do 6. srpnja. Inače, to je i prva temeljita obnova dvorane Ban Jelačić nakon 1995. kada je završena rekonstrukcija nakon raketiranja Banskih dvora iz 1992. 

Komentirajte prvi

New Report

Close