Plenković o naknadama savjetnika za restrukturiranje Agrokora: Načelno mogu reći da to nije dobro

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nakon izlaska iz plenarne dvorane, Andrej Plenković je odgovarao i na pitanja novinara o radu Ante Ramljaka i savjetnika za restrukturiranje Agrokora.

'Što se tiče Agrokora, ja sam primio izvješće neposredno prije odlaska u Strasbourg, kolege iz ureda će ga detaljno analizirati, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće.

Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro.

Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece, i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača.

U tom procesu mislim da smo jako dobro brodili, da smo uspjeli namiriti sve male dobavljače, što ne bi bilo moguće da nije bilo ovakvog specifičnog zakona. Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe.

U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, je to moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća', rekao je Plenković, a prenosi N1.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!