Plenković: Mailove nisam niti primio, niti čitao

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2018. u 15:27
Foto: Patrik Macek / Pixsell

“Ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpi štetu ili odgovara zbog takve situacije.”

Premijer Andrej Plenković u Sofiji je, na ulasku na summit lidera država članica Europske unije i šest država zapadnog Balkana, mirno poručio da se vidi na dužnosti premijera i 2020. godine, kada Hrvatska preuzima šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU i kada planira organizirati sljedeći europsko-balkanski summit u istom formatu kao danas u Sofiji. 

Odgovarajući na pitanja za novinare Plenković je komentirao i nove objavljene poruke u aferi Mailovi.

– Moram priznati da nisam toliko pratio danas medije, ali mislim da mi je do kraja jasno o kakvom trendu i kakvom smjeru napada smo trenutno izloženi. Ponovit ću, cijelu svoju karijeru, cijeli politički život, cijeli društveni angažman baziram na čestitosti, poštenju, nekorumpiranosti, i s te strane sam po ovoj temi i svim drugima kojima sam se u svom životu bavio miran da ne mogu biti mirniji – rekao je Plenković, dodajući da danas sluša puno generala poslije bitke, upozoravajući na negativne scenarije za Agrokor u slučaju da Vlada nije djelovala onako kako jest.

Plenković je priznao da su naknade podizvođačima problematične. Rekao je da bi lijepa gesta bila da vrate novac.

– Što se tiče onoga što se događalo nakon imenovanja izvanrednog povjerenika i savjetnika, odabir podizvođača je po meni jedino problematično pitanje. Neka naprave jednu gestu, neka vrate novac kompaniji, rekao je Plenković.

– Ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpi štetu ili odgovara zbog takve situacije. Želim da se sve rasvijetli i da pogledamo koliko je jedna uspješna priča iz različitih interesa došla u situaciju da se dovodi u pitanje cijeli proces – rekao je Plenković, dodajući da mirno spava.

– Trebali su se svi zaposliti u Agrokoru i gotovo, i stvar bi bila riješena, kao što su mnogi drugi došli raditi u sustav Agrokora. To bi bio put i nikakvog problema danas ne bi bilo – rekao je Plenković.

– Mailove nisam niti primio, niti ih čitao. Nisam znao sve detalje, meni je bilo bitno da proces ne poluči negativan efekt na cijelo društvo. To je bio moj jedini cilj koji je ostvaren, zaključio je premijer. Da je ovaj zakon problematičan, Ustavni sud ne bi stao iza njega, dodao je. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Sredit će ga crveni a …..

neznanje vas ne oslobađa odgovornosti, tako je bar u poduzetničkom svijetu

jos malo i dostici ce razinu “slucajnog premijera” koji je rekao da je hrvatska slucajna drzava….

Ja bi samo rekao da ne mora pozivati savjetnike i izvanredne povjerenike da vrate novac.

Kod korupcije se tako i onako ide u zatvor, a zamračena imovina se oduzima.

Sramota je da umjesto da se bavimo reformama i lo.povluku Ivice Todorića i prijatelja, mi se opet moramo baviti s HDZ-om po stoti put.

Da nam sudstvo i ustavni sud nije korumpiran onda bi već prijašnji slučajevi lo.povluka završilo s 30 godišnjim kaznama, pa se ovakva sr.anja više ne bi često događala.

New Report

Close