Peterburg: Pliva je jedna od najvažnijih Tevinih lokacija

Autor: Marija Crnjak , 10. rujan 2015. u 14:52
Mihael Furjan, predsjednik uprave Plive i Yitzhak Peterburg, predsjednik Upravnog odbora Teve. Press Foto

Drago nam je što poslujemo u zemlji u kojoj je farmaceutska industrija prepoznata kao strateška, te što imamo talentirane zaposlenike, kaže Erez Vigodman.

„Teva je danas kompanija koja je izravno prisutna u oko 60 zemalja i koja se može pohvaliti iznimnim doprinosom zdravstvenim sustavima diljem svijeta te globalnim portfeljem s više od 1000 molekula. Naš tim u Hrvatskoj ima važnu ulogu u našim postignućima, a lokacija u Zagrebu danas je jedna od najvažnijih u Tevinoj globalnoj mreži, a to će ostati i ubuduće, izjavio je Yitzhak Peterburg, predsjednik Upravnog odbora Teve prilikom današnjeg posjeta Tevine uprave Plivi, potvrdivši time značajnu poziciju hrvatske kompanije unutar najveće generičke kompanije na svijetu.

U Zagrebu uz Peterburga boravio  je i Erez Vigodman, predsjednik i glavni izvršni direktor Teve, te drugi članovi Tevine uprave. Kako ističu u Plivi, ovaj je posjet dodatno potaknut nedavnim značajnim ulaganjima Teve u Hrvatskoj. Radi se o investicijama u nova proizvodna postrojenja, nove razvojno-istraživačke kapacitete za složene molekule, najmoderniju opremu i četiri centra zajedničkih aktivnosti u Hrvatskoj koji iz Zagreba pružaju podršku poslovanju drugim Tevinim lokacijama. 

Erez Vigodman uvjeren je da će tim u Zagrebu ostvariti iste rezultate u Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi.

"Teva je prepoznala značaj svog poslovanja u Hrvatskoj, a posebice predanih i iznimno stručnih zaposlenika koji proizvode lijekove za pacijente diljem svijeta i pridonose Tevinom uspjehu. Tijekom proteklih nekoliko godina Teva je investirala više od 250 milijuna dolara u Istraživanje i razvoj, Operacije i Centre zajedničkih aktivnosti u Hrvatskoj. Drago nam je što poslujemo u zemlji u kojoj je farmaceutska industrija prepoznata kao strateška i kao pokretač gospodarstva, te što imamo talentirane zaposlenike koji pružaju svesrdnu podršku našem poslovanju", kazao je Vigodman.

Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive ističe velik značaj posjeta znanstvenika i poslovnih ljudi s međunarodnom reputacijom.

"To je priznanje našem dosadašnjem radu i postignućima, ali i dodatan poticaj za buduće uspjehe. Vjerujem da su i naši rezultati i stručnost zaposlenika doprinijeli nedavno zabilježenom rastu hrvatskog izvoza te da ćemo i ubuduće pridonositi ukupnim gospodarskim rezultatima. Naša pozicija članice Teve, vodeće kompanije u farmaceutskoj industriji, donosi sjajne prilike za rast, ali i dobrobit pacijentima i zajednicama u kojima poslujemo.“, kaže Furjan.

Komentirajte prvi

New Report

Close