Pepco će u tri godine otvoriti 50 trgovina i zaposliti 400 ljudi

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 18. listopad 2016. u 22:00
Oko 60 posto asortimana čini odjeća, a 40 posto igračake, namještaj, dekorativni proizvodi...

Trenutačno zapošljavaju menadžment za sjedište u Zagrebu te prostor za najam od oko 450 kvadrata.

Maloprodajni lanac Pepco, koji trenutačno posluje u nekoliko srednjoeuropskih država, u prvoj polovici iduće godine otvorit će trgovine i u Hrvatskoj.  

U prvoj godini poslovanja planira ih otvoriti 20, a tijekom tri godine oko 50 trgovina diljem zemlje, uglavnom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, što podrazumijeva i otvaranje 400 radnih mjesta, priopćili su iz tog europskog lanca diskontnih dućana odjećom i proizvodima za kućanstvo. Brend je s radom započeo u Poljskoj 2004., odakle je poslovanje proširio na središnju i istočnu Europu. Danas je pak prisutan u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj, a ovoga mjeseca obilježit će i otvaranje 1000. trgovine u Europi. 

 

9000ljudi

zapošljava Pepco

U lovu na menadžere 
"Sretni što će kupci u Hrvatskoj sljedeće godine dobiti priliku posjetiti naše trgovine. Hrvatsko tržište otvara odlične prilike našem brendu i nadamo se kako će nam otvoriti put prema ostalim državama regije. Pozivamo na suradnju sve koji se žele pridružiti ostvarenju naše misije i pružiti kupcima mogućnost kupovine po najnižim cijenama, kao i one koji dijele vrijednosti poput poštovanja, iskrenosti, suradnje, razvoja i entuzijazma koji su nam iznimno bitni", kaže Marcin Stanko, operativni direktor Pepcoa za srednju i istočnu Europu. U Hrvatkoj trenutačno traje zapošljavanje menadžmenta za sjedište u Zagrebu te potraga za prostorima za najam s površinom oko 450 m2 za dugoročnu suradnju, a radnike u trgovini zapošljavat će početkom iduće godine. 

Franšize isključene 
Ističu kako nemaju u planu otvaranje franšiza. Oko 60 posto asortimana čini odjeća (uključujući cipele i donje rublje), a 40 posto igračake, kućni namještaj, dekorativni proizvodi i ukrasi, kućanski tekstil… U Pepco trgovinama mjesečno se obavi više od šest milijuna transakcija, a trenutačno zapošljavaju više od 9000 ljudi. Brend je u vlasništvu Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga, koji je pak dio grupacije Steinhoff International Holdings Ltd, pod čijim su okriljem 42 robna brenda u Europi, uključujući Conforamu, MacDan, Poco, Kiku, PEP&CO te Poundland i Emmezetu,  koji već posluju u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close