Vipnetov Pejković: S našim certifikatom mogu svuda, pa i u HT

Autor: Bernard Ivezić , 12. veljača 2014. u 12:53
D. Jusić, M. Pejković i A. Kaznačić/Ž. Lukunić/PIXSELL

Vipnet u alumini program ulaže 1,1 mil. kn, 11 kandidata zaposlit će na godinu dana.

Zagreb Vipnet je pokrenuo projekt Vip alumini kojem je cilj godišnje 11 kandidata educirati, kako profesionalno tako i osobno, te ih zatim s certifikatom vratiti na tržište rada.

Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, kaže kako su prijave otvorene svim studentima koji su fakultet završili u 2013. godini te da kandidati neće biti ni na koji način ograničeni u tome gdje se nakon završetka programa mogu zaposliti. "Naravno, nije nam želja da se zaposle u Hrvatskom telekomu, ali nećemo ih ni time ograničiti, i to mogu", objašnjava Pejković. Dodaje da je cilj programa isključivo dati priliku mladima da dobiju priliku pronaći posao.

"Danas svi poslodavci traže od kandidata referencu, prvih šest do devet mjeseci kandidate treba obučavati da bi postali efikasni zaposlenici i zato želimo pomoći mladima da dobiju tu referencu koju će dokazati Vip alumini certifikatom", kaže Pejković. U Vipnetu navode da će svih 11 kandidata dobiti ugovor na određeno na godinu dana, plaću od 6000 kuna bruto i sve beneficije Vipnetovih zaposlenika. "Ovo je isključivo naša DOP investicija i financiramo je isključivo sami", zaključio je Pejković.

Komentirajte prvi

New Report

Close