PBZ dobiva 14,37 milijuna eura i 5.217 dionica Vise

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2016. u 09:34
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U PBZ-u očekuju i dodatnu odgođenu uplatu u iznosu od približno 1,2 milijuna eura nakon proteka tri godine od zaključenja transakcije.

Preuzimanjem Visa Europe od strane Vise, čime će nastati jedinstvena globalna kartičarska tvrtka, Privredna banka Zagreb izvijestila je da će kao principalni član Visa Europe zaprimiti 14,37 milijuna eura u novcu i 5.217 preferencijalnih dionica Vise.

Američka kartičarska kuća Visa je u studenome prošle godine najavila da će preuzeti Visa Europe i tako stvoriti jedinstvenu globalnu kompaniju. Transakcija je vrijedna 16,5 milijardi eura, uz potencijalnu dodatnu isplatu 4,7 milijardi eura na četvrtu godišnjicu zaključenja transakcije preuzimanja Visa Europe. Dogovoreno je da se tih 16,5 milijardi eura isplati kao 11,5 milijardi u gotovini, a ostatak u preferencijalnim dionicama Vise.

Privredna banka Zagreb očekuje neto naknadu u novcu u iznosu od 14,37 milijuna eura te 5.217 preferencijalnih dionica društva Visa Inc. "Očekujemo da će se navedena isplata provesti do isteka tekućeg tromjesečja. To će imati utjecaj na račun dobiti i gubitka Banke od 11,5 milijuna eura neto nakon poreza", navodi se u priopćenju PBZ-a.

Navodi se i da se vrijednost preferencijalnih dionica, koje su podložne određenim ograničenjima, u ovom trenutku ne može pouzdano utvrditi.

U PBZ-u očekuju i dodatnu odgođenu uplatu u iznosu od približno 1,2 milijuna eura nakon proteka tri godine od zaključenja transakcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close