Paladino našao novi posao, od danas je i stalni član stručnog tima Radiochirurgije

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2018. u 12:17
FOTO: Press

Prof. dr. sc. Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, od danas je stalni član stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, poliklinike iz Svete Nedelje koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma.

Područje njegovog rada bit će radiokirurgija mozga i kralježnice.

Josip Paladino jedan je od najuglednijih hrvatskih neurokirurga i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U području stereotaksične radiokirurgije ima 14-godišnje iskustvo. Između ostalog, član je Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva (predsjednik), Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga. Od 2002. godine voditelj je projekta Funkcijska neurokirurgija. Pridonio je razvoju kirurgije hipofiznog područja, razradio vlastiti minimalno invazivni pristup procesima lubanjske osnovice, a konstruirao je i kontaktnu ultrazvučnu mikrosondu s primjenom u minimalno invazivnim neurokirurškim zahvatima, ali i u drugim kirurškim strukama.

Podsjetimo, KBC Rebro je Paladinu otkazao ugovor zbog njegove dobi. Paladino ima 68 godina, a posljednih godinu i pol, nakon što je stekao uvjete za odlazak u mirovinu, na Rebru je radio na pola radnog vremena. Ova odluka uprave bolnice izazvala je niz negativnih reakcija u javnosti. Paladino je u rekordnom roku našao novi posao. Objavljeno je da nastavlja rad u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina. Sada će surađivati i s Radiochirurgiom.

Komentirajte prvi

New Report

Close