Ove će se tvrtke obogatiti bušenjem Jadrana

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2016. u 11:40
Foto: Duško Marušić / Pixsell

George Kovačić, kanadski Hrvat, zastupao je Spectrum koji je za državu istraživao ima li nafte u Jadranu, a blizak je i Vermilionu, tvrtki koja je sada dobila koncesiju za bušenje…

Konferencija za novinare premijera Tihomira Oreškovića, na kojoj je objavio sklapanje ugovora o koncesijama na istraživanje ugljikovodika u Slavoniji, više je nalikovala na susret kanadsko-hrvatskog prijateljstva, piše Express.

“Pozdravljam naše drage investitore iz Kanade i iz naše Ine”, rekao je na poslovično polomljenom hrvatskom jeziku premijer, do jučer naturalizirani Kanađanin, koji već tjednima preživljava u političkom limbu. I nastavio: “Ovim smo osigurali pola milijarde kuna novih ulaganja”. 

Osjetljivija hrvatska duša mogla je steći dojam da je netko gadno zafrkava. Već time što je i djetetu jasno da u fazi istraživanja nema govora da bi neka tvrtka kupovala domaću opremu, nego bi donosila svoju, pa je i priča o investicijama dozlaboga šuplja. 

Ali i zbog sveopće kanadske veze koja na sve strane bode oči. Koncesije su dobile tvrtke Vermilion Energy i Oando PLC. Vermilion je multinacionalna kompanija koja već 22 godine ima sjedište u Calgaryju, glavnom gradu Alberte u Kanadi. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close