Ovaj zagrebački kvart najviše će patiti zbog zatvaranja rotora

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2018. u 08:56
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Za par dana zatvara se rotor, promet se u potpunosti preusmjerava na novoizgrađene zamjenske prometnice.

Dok građani koji gravitiraju pravcima kroz zapadnio dio Novog Zagreba strahuju kako će se snalaziti i koliko će im dulje trebati za transport zbog zatvaranja rotora, jedan je kvart u međuvremenu posve zapostavljen. I pritom se ne radi o Laništu ili Savskom Gaju i Trokutu, nego o – Kajzerici, piše Večernji list.

Taj kvart je i inače malo izoliran jer graniči sa Savom, a ljetos su zbog početka radova na rotoru zatvoreni zapadni ulazi i izlazi prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu. A sada će se u nedjelju zatvoriti i ulica Mate Parlova. Tako će građanima Kajzerice preostati samo "bijeg", odnosno izlaz kod Velesajma i Hipodroma pa nije ni čudno da se brinu zbog budućih gužvi:

"Za par dana zatvara se rotor, promet se u potpunosti preusmjerava na novoizgrađene zamjenske prometnice. Naš kvart se u isto vrijeme gotovo potpuno zatvara što će uzrokovati mnoge probleme stanarima prilikom izlaska i ulaska u kvart a velike gubitke trpjeti će i kvartovski obrtnici i mali gospodarstvenici, posebno u Remetinačkoj i okolnim ulicama koji su potpuno odsječeni od svijeta. Nadamo se da će "prometni strucnjaci" ubrzo shvatiti da su pogriješili te nas što prije povezati na Riječku ulicu i na Jadranski most te na taj način olakšati život stanarima Kajzerice ali i dijelom rasteretiti novoizgrađene zamjenske prometnice", poručili su administratori Facebook grupe "Zagrebački kvart Kajzerica".

Komentirajte prvi

New Report

Close