Otvorene izložbe slika u Beču

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 09:34
Thinkstock

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac upoznao je prisutne o Savezu Alpe Adria i projektima koje provodi Županija, a o naivnoj umjetnosti, na jedan posve drugačiji način, povjesničar umjetnosti Anto Nađ.

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, jučer su u Hrvatskom centru u Beču otvorene izložbe slika Alpe Adria srce naive, nastalih lani u Hlebinama na umjetničkoj koloniji, te slika i kipova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Sve posjetitelje su prigodnim riječima dobrodošlice pozdravili Tibor Jugović predsjednik Hrvatskog centra Beč i Franjo Palković predsjednik udruge LIKUD inače partner Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u projektu Alpe Adria srce naive. U ime suorganizatora navedenih izložbi županijske Turističke zajednice i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, govorili su direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i Zlatko Kolarek predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac upoznao je prisutne o Savezu Alpe Adria i projektima koje provodi Županija, a o naivnoj umjetnosti, na jedan posve drugačiji način, povjesničar umjetnosti Anto Nađ. Izložbe, koje se mogu razgledati do 18. svibnja otvorila je gospođa Zdenka Weber ministar savjetnik u Veleposlanstvu RH u Beču.

U programu, kojem su nazočili brojni hlebinski slikari, sudjelovao je i glazbeni sastav Dubrovački kavaljeri. Nakon otvorenja posjetitelji su se družili s umjetnicima na prigodnom domjenku koji su priredili domaćini, a mogli su, uz županovo vino, kušati i klipiće s koprivom i pogačice restorana Klas iz Koprivnice dok su atmosferu upriličili najstariji hlebinski tamburaši. Nakon Beča izložbe će biti postavljene u Velikom Borištofu.

Komentirajte prvi

New Report

Close