Otvorena područna škola Sotin, radovi umjesto tri mjeseca trajali tri godine

Autor: Agencija VLM , 23. travanj 2014. u 16:14
Željko Jovanović; Foto: Robert Anic/PIXSELL

I ovdje smo imali primjer nerealne pripreme, nerealne cijene kao i propasti izvođača, rekao je ministar Jovanović.

Učenica trećeg razreda Natali Rambousek i ministar obrazovanja Željko Jovanović danas su presijecanjem vrpce i službeno pustili u rad obnovljenu područnu školu Sotin OŠ Mitnica u Vukovaru. Radi se o školi na kojoj su radovi na obnovi započeli još 1. lipnja 2011. godine kada se najavljivalo da će sve biti gotovo za tri mjeseca i da će djeca već u rujnu ponovno moći u svoje obnovljene učionice. Međutim, najavljena tri mjeseca rastegla su se na tri godine.

"I ovdje smo imali primjer nerealne pripreme, nerealne cijene kao i propasti izvođača. Sve se to dogodilo i doprinijelo da se obnova oduži na tri godine. Dogovorili smo se sa gradom Vukovarom i Vukovarsko-srijemskom županijom i od tada je sve nastavljeno u skladu sa planom i programom", rekao je Jovanović komentirajući razloge trogodišnje obnove te ujedno zahvaljujući djeci i njihovim roditeljima na trogodišnjem strpljenju.

Istakao je i da je ovo najljepši poklon za djecu Sotina koja su kao uskršnji dar dobila obnovljenu školu. Mališane je pozvao na učenje jer će samo stjecanjem znanja postati bolji ljudi. Rekao je i da je dolaskom na čelo ministarstva u Vukovaru zatekao dva problema, Tehnička škola Nikola Tesla i škola u Sotinu, koji su riješeni te da je sada na redu obnova OŠ Nikole Andrića. Zadovoljni su i djeca kao i zaposlenici škole koji će konačno opet početi pohađati nastavu u svojim učionicama. Sve do sada oni su putovali do OŠ Mitnica koja je udaljena desetak kilometara.

"Izuzetno sam sretna jer sam u ovoj školi nekada bila učenica, a sada sam učiteljica. Tri godine smo čekali ovaj trenutak koji smo sada i dočekali, rekla je učiteljica Ružica Paić. Područnu školu u Sotinu, u čiju obnovu su ministarstvo i Vukovarsko–srijemska županija uložili oko 1,2 milijuna kuna, pohađa 17 učenika. Posjeta ministra i otvaranje objekta Područne škole bio je povod i da odgovori u vezi budućnosti područnih škola diljem Hrvatske s obzirom da su se pojavile informacije o njihovom mogućem gašenju.

"Radi se o poluinformacijama. Naime, radit ćemo analizu mreže škola sa osnovnim ciljem podizanjem kvalitete obrazovanja a ne radi ušteda. Na temelju rezultata analize sjest ćemo sa osnivačima, odnosno, sa gradovima i županijama, i vidjeti načine kako da djeca dobiju kvalitetnije obrazovanje", rekao je Jovanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close