Otvorena Kreativna riznica

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2015. u 12:34
Foto: http://www.osijek.hr

Na osječkom Ekonomskom fakultetu otvorena je danas Kreativna riznica, popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije.

Na osječkom Ekonomskom fakultetu otvorena je danas Kreativna riznica, popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije.

Manifestacija je ovo koja će u četverodnevnom programu ponuditi najrazličitije sadržaje te prikazati svo bogatstvo stvaralaštva kroz predavanja, izložbe, radionice, okrugle stolove, videoprojekcije, glazbeni program, kazališni performans…
Uz idejnu začetnicu ovog projekta Jasnu Horvat(Institut za znanstvena i umjetnička istraživanjau kreativnoj industriji – Andizet), ujedno i profesoricu na Ekonomskom fakultetu, te dekana Ekonomskog fakulteta Vladimira Cinija, studente i ostale nazočne na svečanosti otvorenja pozdravio je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, naglasivši tom prigodom kako se ovako sveobuhvatan i kvalitetan projekt s područja kulture i kreativnosti idealno uklapa u osječka nastojanja i kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Upravo na tu temu održan je i okrugli stol na kojem su, uz zamjenika gradonačelnika Vladimira Hama, sudjelovali Marijana Bošnjak, predsjednica osječkog Kandidacijskog odbora, inače i direktorica Kinematografa Osijek, Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo, a moderirao ju je Igor Mavrin, također član Kandidacijskog odbora. Studentima su predstavili koncepciju i adute osječke kandidature te govorili o izazovima s kojima su se suočavali tijekom izrade aplikacijskog dokumenta Bid booka, predanog 17. travnja 2015. u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close