Otvara se najveća privatna zdravstvena ustanova u Istri

Autor: Marija Crnjak , 24. listopad 2017. u 14:04
Foto: Thinkstock

Riječka Specijalna bolnica Medico od srijede s podružnicom u Puli, ulaganje je vrijedno 3,7 milijuna kuna.

Specijalna bolnica Medico iz Rijeke u srijedu otvara podružnicu u Puli, koja će sa svojih 12 djelatnosti biti najveća privatna zdravstvena ustanova u Istri. Ulaganje vrijedno oko 3,7 milijuna kuna tek je početak realizacije ambicioznih planova širenja u regiji, s ciljem povećanja kvalitete zdravstvene zaštite ali i razvoja zdravstvenog turizma, otkrila je za Poslovni dnevnik Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice Medico.

“Otvaranjem poslovne jedinice u Puli željeli smo pružiti dostupniju uslugu pacijentima u Istri, ali i iskoristiti činjenicu da je Istra najjača turistička županija s najduljom sezonom. U investiciji smo računali na suradnju s Općom bolnicom Pula koja će uskoro dobiti novu dijagnostiku, a što će moći koristiti i naši pacijenti i obratno”, pojašnjava Kovač. Kako je poznato, s ulaganjem od 1,5 milijun kuna u novi operacijski blok, riječka zdravstvena ustanova Medico prije godinu dana postala je specijalna bolnica, što je omogućilo jačanje kirurške djelatnosti.

Nevenka Kovač otkriva da je zahvaljujući tom ulaganju prihod u ovoj godini porastao za čak 28 posto u odnosu na godinu ranije. Nakon Pule razmatraju nove lokacije, a prema ranije objavljenim planovima žele širenje na susjedna tržišta, prije svega Sloveniju i Italiju, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju. Kovač otkriva da ovakve investicije pomažu zadržavanju medicinskih kadrova u Hrvatskoj. U Puli su zaposlili lokalne kadrove, dio liječnika prešao je iz javnoga zdravstva, a dio će se pokrivati kadrovima iz Rijeke.     

Komentirajte prvi

New Report

Close