Ostavio je gradski život i otišao u školu k baki i djedu na selo

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2015. u 11:54
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Od oca Mihovila Petar je ove godine preuzeo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na kojem su 31 muzna krava i 22 grla podmlatka.

Prve četiri krave kupili su na aukciji u Cugovcu, kreditom. Bilo je to prije četrnaest godina, nisu za njih imali ni staje, već su ih smjestili u garažu bez krova, jer im je kuća bila uništena u ratu, piše Večernji list.

Korak po korak dozidavali su i kuću i staju, stvaravši uvjete da se vrate u Jelov Klanac, u svoj dom na vratima Plitivičkih jezera i da nastave sa stotinu godina dugom obiteljskom tradicijom bavljenja stočarstvom, proizvodnjom mlijeka i obradom poljoprivrednog zemljišta.

Od brata Ivana te roditelja Nevenke i Mihovila Turkalja najbrži je u povratku na selo bio Petar.

– Vi kako hoćete, a ja odoh – rekao je na kraju sedmog razreda roditeljima, otišao na školsku ekskurziju s društvom iz škole u Karlovcu, a potom k baki i djedu na selo. Osmi je razred završio u Rakovici. I tako još jednom otišao na ekskurziju.

– Srednju za automehaničara završio sam u Slunju. Imao sam takve ocjene da sam se mogao dalje upisati gdje sam htio, ali kod kuće je bilo posla i sve drugo bilo je samo smetnja – priča nam Petar Turkalj koji sa 28 godina već ima cijelo desetljeće radnog staža. Od oca Mihovila Petar je ove godine preuzeo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na kojem su 31 muzna krava i 22 grla podmlatka.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close