On-line studiranje: Oxford i Harvard iz vlastite sobe

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2015. u 14:53
Foto: Željko Hladika / Pixsell

Do diplome se danas može i iz vlastitog doma, naravno uz obavezno posjedovanje kompjutora i dobre internetske veze.

Do diplome se danas može i iz vlastitog doma, naravno uz obavezno posjedovanje kompjutora i dobre internetske veze. 

Kako piše Novi list, da biste studirali ne morate mijenjati grad ili državu, tražiti stan, plaćati smještaj i putne troškove, tražiti studentsku vizu… 

On-line studiranje danas je uobičajen način obrazovanja u većem dijelu Europe, a u različitim se oblicima takvog obrazovanja dosad okušalo više od pet milijuna studenata diljem svijeta. 

Studiranje na daljinu dostupno je u državama regije, ali i ugledni europski fakulteti poput Oxforda i Cambridgea, kao i  prestižni američki MIT (Massachusetts Institute of Technology), Harvard ili Berkley, nude mogućnost on-line studiranja za one koji dobro vladaju engleskim jezikom. 

Takav način studiranja pogodan je za aktivne sportaše, osobe s invaliditetom, majke s malom djecom ili zaposlene koji se žele dodatno obrazovati, ali im okolnosti ne dozvoljavaju klasičan koncept studiranja uz cjelodnevna predavanja. 

Studij arheologije, književnosti, povijesti ili filozofije na Oxfordu, primjerice, stoji 1.055 funti ili 11.000 kuna po godini studija, što znači da on-line student za četverogodišnji studij mora izdvojiti oko 44.000 kuna. 

Na Oxfordu definitivno nema provlačenja, jer se od polaznika traži da po završetku studija raspolažu širokim znanjem i razumijevanjem područja koje studiraju, od njih se traži kritičko razmišljanje, uspoređivanje različitih metoda i koncepata, planiranje, istraživanje i pisanje seminarskih radova, analiziranje i rješavanje problema, i to sve uživo, na video-linku s profesorom u Oxfordu. 

Po završetku takvog studija izdaje se Certifikat visokog obrazovanja Sveučilišta u Oxfordu, papir koji će malo koji poslodavac dovesti u pitanje. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Koliko ono ima visokoskolovanih bogatasa?

bojim se velikog pritiska na prestiđžne svijetske fakultete pametnih hrvata!! po tome bi vaso uplatio 44000 kuna i kompilirao Oxford??? lakše nego policijska škola!![emo_smijeh]

Članak je konfuzan i nevjerodostojan. Nema nikakvih smjernica tko uopće može “slušati” predavanja?? Koliko ja znam iz prve ruke postoji mogučnost slušanja kolegija naHarvardu a sve u vezi s dozvolom za isti kao i uvjetima vjerojatno odlučuje fakultet!!! Naivno je pisati da uplatiš 44000 kuna i možeš “dobiti” diplomu američkih fakulteta. Za Engleske ne znam ali i tu je sigurno rigorozna procedura i uvjeti! Prvo treba biti primljen na te fakultete proći proceduru a diplomirati je onda lakši dio!!![emo_smijesak]
Treba znati da je na pojedine fakultete navala za jedno mjesto se prima a 9 ih ima osnovne ( kriterije ) uvjete uopće za aplikaciju i to iz cijelog svijeta!!!

New Report

Close