Omiš u problemima – Dug bi mogao biti i veći od 40 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 23. srpanj 2013. u 20:12
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Prema izvješću Meri Smajlagić iz Odjela za financije, proračun se ne puni predviđenom dinamikom u prvih šest mjeseci, nedostaje malo više od milijun kuna.

Na prvoj tematskoj sjednici omiškog Gradskog vijeća javno je prezentiran dug koje je naslijedila nova vlast. Radi se o iznosu od 31,300.422 kune, a bojazan je, prema riječima gradonačelnika Ivana Kovačića da će taj dug biti i veći kada konačno bude gotovo usklađivanje svih potraživanja i dugova omiške gradske uprave. U iznosu je uračunato i pet milijuna kuna bankovne pozajmice iz veljače, a koja se treba vratiti do kraja ove godine, javlja DalmacijaNews. 

Prema izvješću Meri Smajlagić iz Odjela za financije, proračun se ne puni predviđenom dinamikom u prvih šest mjeseci, nedostaje malo više od milijun kuna. Ipak, za izvršenje proračuna u prvih šest mjeseci na koncu od svih 17 prisutnih vijećnika, glasalo je devet iz redova HDZ-a, što je bilo dovoljno da se usvoji.

– Izvjesno je da će biti potreban rebalans proračuna i to što prije, mislim već u rujnu. Čekamo završne rezultate usklađivanja dugovanja i potraživanja – kazao je gradonačelnik Kovačić.

Prema projekcijama Nevena Lelasa, savjetnika Kovačića i vijećnika, dug bi se mogao popeti i na više od 40 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close