Odustaje se od Kupara? ‘Investitor ne provodi potpisano’

Autor: VLM , 19. veljača 2018. u 15:01
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Marić kaže da investitor ne ispunjava dogovoreno te da je situacija na projektu “vrlo složena”.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je danas da je teško očekivati nastavak projekta Kupari, već godinama zapuštenog turističkog kompleksa u Župi Dubrovačkoj. 

Prije dvije i pol godine Vlada je potpisala ugovor o koncesiji i ulaganju s ruskom Avenue Grupom Sergeja Gljadelkina. On je preuzeo i domaći IGH, a najavili su u Kuparima ulaganje od 100 milijuna eura i 800 ležajeva u hotelima s četiri i pet zvjezdica i dovođenje međunarodnih hotelskih kuća.

No, kako je rekao Marić, investitor ne ispunjava dogovoreno, a situacija na projektu "vrlo je složena", prenose 24 sata.

– Ja ne bih ni raspisao tako nejasan natječaj i zbog toga je zastoj. Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne provodi potpisano, pa je moguće da će ugovor biti raskinut. Ako ga raskinemo, bit će to zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu – rekao je danas Marić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Maric navodi da ne bi potpisao taj natjecaj! Znaci Avenue Grupa je potpisala ugovor u ulaganju i koncesiju s bivsom vladom. Posto je proslo neko vrijeme a nitko ocito nije nista “tutnuo” Maricu u dzep, sto ocekivati nego da se sve ponisti… Razocarao me taj Maric, puno vise sam od njega ocekivao, vidljivo je kako je kao i vecina mocan na rijecima, dok je djelo vrlo upitno… nece dugo, vec mu Plenkovic metlicu sprema jer apsolutno nista nije napravio.

New Report

Close