Oduševljeni su Hrvatskom, a godišnje u prosjeku troše po nekoliko stotina milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2017. u 09:32
Foto: TZ Šibensko-kninske županije

Korejce zanima UNESCO baština, kulturno i prirodno naslijeđe, biraju hotele s tri i četiri zvjezdice, a osim sigurnosti destinacije u Šibensko-kninskoj županiji odgovara im povoljan omjer cijene i kvalitete

Da je Šibensko-kninska županija sve zanimljivija Korejcima, potvrđuje i edukacijska prezentacija u Seulu na kojoj se okupilo 74 predstavnika korejskih putničkih agencija i desetak novinara. Osim Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, na prezentaciji u organizaciji Hrvatske turističke zajednice sudjelovali su predstavnici TZ Ličko-senjske županije, TZ Grada Zagreba i TZ Grada Dubrovnika.

Nakon iznimno uspješne radionice, predstavljane bogate turističke ponude Šibensko-kninske županije nastavlja se na HanaTour međunarodnom sajmu turizma, koji se od 8. do 11. lipnja održava u dalekoistočnoj metropoli Južne Koreje.

"Intenzivnije zanimanje Korejaca za Hrvatsku kao i rast broja obujma fizičkog prometa s tog područja krenuo je snimanjem nekoliko reality showova kroz koje su upoznali ljepote naše domovine. Nakon intenzivnijeg rada na ovom tržištu i tri godine nastupa na sajmu u Seulu znatno je porastao broj Korejaca i gostiju iz dalekih zemalja i u našoj županiji. S obzirom na ekonomski rast i sve veću globalnu snagu dalekoistočnih zemalja, treba prepoznati važnost ovog turističkog bazena – Kine, Japana, Koreje. To su nacije koje vole putovati, a godišnje u prosjeku troše po nekoliko stotina milijuna dolara. U našoj županiji iznimno zanimanje pokazuju za zaštićenu prirodnu baštinu i UNESCO lokalitete, konkretno za Nacionalni park Krka te staru gradsku jezgru s katedralom Sv. Jakova. Također, vrlo je važno što njihov temeljni motiv dolaska nije sunce i more pa dolaze uglavnom izvan glavne turističke sezone", ističe Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije.

Od siječnja do kraja svibnja u Šibensko-kninskoj županiji boravilo je 6.447 Korejaca koji su ostvarili 7.348 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je porast od 37 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima, a prema ovogodišnjim najavama iz Seula broj gostiju s Dalekog istoka trebao bi i dalje rasti.

Komentirajte prvi

New Report

Close