Održavanje InMusic festivala nije u pitanju, još ove godine ide privremeni priključak

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2014. u 13:16
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Elektra od Grada Zagreba već pet godina traži postavljanje trajnog priključka na Jarun, čini se da će uspjeti u šestoj.

Održavanje InMusic festivala nije upitno, a nesporazum koji je nastao između Elektre Zagreb i Grada Zagreba na današnjem sastanku u potpunosti je riješen, doznajemo od Marka Perožića, glasnogovornika InMusic festivala koji se održava na Jarunu od 23. do 25. lipnja. Također, direktor Elektre Željko Šimek potvrdio je za Poslovni.hr da je Elektra dala energetsku suglasnost za postavljanje priključka. 

Jutros je naime objavljeno da je Grad uskratio dozvolu za novi, trajni priključak struje, bez čega Elektra nije mogla omogućiti adekvatnu opskrbu električnom energijom koja je potrebna za održavanje koncerata. Iz Elektre Zagreb poručili su da zbog sigurnosnih razloga traže trajni priključak električne energije na Jarunu, umjesto privremenog koji su dosad postavljali, ovisno o održavanju manifestacija. Upozorili su pritom da neprikladna priključna mjerna mjesta mogu rezultirati kvarovima, požarima, pa čak i opasnošću od strujnog udara, zatražiovši od organizatora festivala da se dogovori s Gradom.

Organizatori InMusica, kao i dosadašnjih godina, poslali su zahtjev za ugovor o privremenom priključku, što su na kraju i dobili.

"S obzirom da je do festivala ostalo tek nekoliko tjedana, ove godine još ćemo imati privremeni priključak, a dobili smo obećanje od Grada da će zajedno s Eelektrom pokrenuti proces trajnog priključka," pojasnio je Marko Perožić. 

Željko Šimek potvrdio je da će ove godine još biti privremeni priključak, no očekuje postavljanje trajnog, što Elektra od Grada Zagreba traži već pet godina, jer je to uostalom i zakonska obveza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close