Odobrena sredstva za projekt ‘Novo ruho Novih dvora’

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2016. u 15:43
Foto: Thinkstock

Grad Zaprešić prijavio je projekt ‘Novo ruho Novih dvora’ na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za program Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

Projekt, čija ukupna vrijednost iznosi 4.855.637,50 kn, uspješno prošao na natječaju te je za isti, u grupi aktivnosti A – Priprema dokumentacije za provedbu integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odobreno sufinanciranje u maksimalnom iznosu od 80%, što iznosi 3.495.453,75 kn, dok će ostatak potrebnih sredstava podmiriti Grad Zaprešić.

Spomeničku i gospodarsku cjelinu Novi dvori čine dvorac, kapela sv. Josipa, grobnica obitelji Jelačić, perivoj, voćnjak (današnje golf vježbalište), stambene i gospodarske građevine, obradivo zemljište i park – šuma.

Priprema projektne dokumentacije prvi je korak ka dugo očekivanoj revitalizaciji Novih dvora, a s obzirom na izniman povijesni i kulturni značaj, integriranim programom želi se obnoviti i zaštiti kompleks, a brojne objekte u sklopu istog staviti u turističku, društvenu i gospodarsku funkciju te brendirati i promovirati kao jedinstvenu turističku destinaciju nadomak glavnog grada, Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close