Odgođena rasprava o članovima Vijeća HAKOM-a, nisu dobili životopise kandidata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2013. u 17:47
Drazen Lucic, HAKOM. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu nije se danas očitovao o vladinom prijedlogu o imenovanju novih članova Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke medije.

Saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu nije se danas očitovao o vladinom prijedlogu o imenovanju novih članova Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke medije (HAKOM) zbog toga što, kako su rekli, nisu dobili životopise predloženih članova vijeća. Predsjednica odbora Nada Turina Đurić predložila je, a Odbor prihvatio, da se sjednica, za koju predlažu da na nju dođe i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ponovi ovaj tjedan, a da do tada članovi dobiju sve relevantne informacije o kandidatima.

Mediji su nedavno izvijestili kako je vlada predložila bivšeg ravnatelja HAKOM-a Dražena Lučića za predsjednika Vijeća te agencije unatoč kaznenoj prijavi koju je protiv njega podnio sadašnji zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a Gašper Gaćina, a zbog kršenja pravila javne nabave uredskog namještaja za novi prostor Agencije. "Problem je da je taj gospodin bio u sustavu i bio ravnatelj, a ono što je meni došlo na stol govori da, uz kaznenu prijavu, gospodin ima još nekih problema", ustvrdila je Turina Đurić.

Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Dan Simonić potvrdio je kako je kaznena prijava zaprimljena tri dana prije vladine sjednice na kojoj je donešena odluka o kandidatima. Zanimljivo mu je, kazao je, što je tu prijavu podnio aktualni zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a koji je bio i jedan od kandidata na natječaju, a koji nije izabran. "Medijski se ne može raditi pritisak i treba imati presumpciju nevinosti na pameti jer nitko nije osporavao traženu stručnost. Općinsko je državno odvjetništvo zaprimilo tu prijavu i očekuje se da po njoj postupaju", ustvrdio je Simonić.

Komentirajte prvi

New Report

Close