Od Splita do Lastova za 22 minute

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2015. u 10:00
Foto: N1

Njemačka tvrtka European Coastal Airlines idućih 10 godina prevozit će putnike na dalmatinske otoke.

Split je hidroavionima povezan s dalmatinskim otocima. Tako se iz Splita na Lastovo može doći za samo 22 minute. Sjajna je to prilika za razvoj turizma, ali i za gospodarski razvoj dalmatinskih otoka.

Na pontonu u trajektnoj luci obavlja se ukrcaj putnika i pregled karata. A onda je sigurnost putnika u rukama jedne žene – Tracy iz Kalifornije. Pomaže joj kopilot Hans iz Norveške. Oboje su zaljubljeni u svoj posao.

''Radim posao iz snova, obožavam to. Divno je biti pilot, vidite drugačije zemlje, drugačije kulture i to mi je najbolje od svega'', kaže Tracy.

''Došao sam ovdje prije 4 mjeseca. Ranije sam radio u jednoj zrakoplovnoj tvrtki u Moldaviji. Želio sam probati nešto drugačije, drugačiji tip letenja jer volim kontakt s ljudima'', nastavlja Hans u razgovoru za N1.

Njemačka tvrtka European Coastal Airlines idućih 10 godina prevozit će putnike na dalmatinske otoke. Zasad lete na Lastovo, Hvar i Rab, Pulu i Mali Lošinj, za koji dan prema Korčuli, dok će iduće godine krenuti i prema Italiji. Zaposleni su uglavnom domaći djelatnici.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Avio prevoznistvo je koma os industrije. Ipak, ovi bi mogli dobro poslovati pogotovo ako zimi budu letjeli negdje na juznoj hemisferi.

New Report

Close