Od rujna 640 zaposlenika HT-a prelazi u novu tvrtku ENT Servisi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. kolovoz 2014. u 14:57
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

HT-ovih 640 zaposlenika koji rade na navedenim poslovima prijeći će u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle (ENT), člana globalne grupacije Ericsson, pod imenom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Hrvatski Telekom (HT) je s Ericssonom potpisao ugovor kojima se regulira pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture na razdoblje od 5 godina, a istodobno je potpisan i ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje u kojoj se obavljaju ti poslovi, koje će od 1. rujna za HT obavljati Ericsson, priopćeno je danas iz tih kompanija.

HT-ovih 640 zaposlenika koji rade na navedenim poslovima prijeći će u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle (ENT), člana globalne grupacije Ericsson, pod imenom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Petogodišnji ugovor s Ericssonom obuhvaća, kako navode iz HT-a, poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanje telekomunikacijske infrastrukture, nadzor telekom mreže, terensko održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

Tim ugovorima i poslovima koji iz njih slijede HT namjerava povećati kvalitetu infrastrukture uz optimiziranje troškova vezane za izgradnju i održavanje fiksne i mobilne mreže, istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dodajući da su za te važne poslove izabrali kompaniju koja je u tome svjetski lider, kako bi se HT u svom poslovanju mogao fokusirati na napredne i inovativne usluge.

Potpredsjednik i rukovoditelj upravljanih usluga u Ericssonu Jean-Claude Geha povodom toga je naglasio da, šireći odnos s HT-om i Deutsche Telekom Grupom, koriste iskustva stečena kroz više od 15 godina u upravljanim uslugama za telekom operatore, a vjeruje i da će uštedom na vremenu i resursima HT moći povećati svoje investicije u inovacije, prodaju i upravljanje odnosa s kupcima.

I Ericsson Nikola Tesla gleda na taj posao kao logični slijedeći korak u dugoročnoj suradnji s HT-om, jer će time, kako ističe predsjednica te kompanije Gordana Kovačević, postati najjači pružatelj usluga u Hrvatskoj.

Za nove zaposlenike (koji dolaze iz HT-a) kaže da su vrhunski stručnjaci koji će dodatno osnažiti temelje i ENT-a i nove tvrtke ENT Servisi te omogućiti bolji uvid u potrebe klijenata i usvajanje novih znanja u tom području.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close