Od iduće godine voda će poskupjeti za čak 25 posto

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2015. u 12:31
Foto: Thinkstock

Voda bi opet mogla znatno poskupjeti za građane sljedeće godine zbog novih zakonskih odredbi.

Voda bi opet mogla znatno poskupjeti za građane sljedeće godine zbog novih zakonskih odredbi, piše 24sata. Od prvog dana nove godine trebao bi na snagu stupiti zakon po kojem bi građani plaćali i za sve gubitke vodoopskrba.

Prva promjena bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja. Njima bi vodoopskrbe morale platiti Hrvatskim vodama za svaki kubični metar vode koje iscrpe. Gubici, odnosno razlika između iscrpljene i isporučene vode građanima je na prosjeku Hrvatske oko 40 posto. 

Dosad gubitke nitko nije plaćao, odnosno, građani su plaćali tu naknadu samo za vodu koju su i potrošili. Naknada iznosi 2,85 kuna. Primjerice, ako je vodoopskrba iscrpila 1000 kubičnih metara vode, a isporučila građanima njih 600, građani su platili 1710 kuna kroz svoje račune. Sada bi trebali platiti i za 400 izgubljenih kubičnih metara dodatnih 1140 kuna.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

DECKI,
NASI POLITICARI NEMAJU APSOLUTNO NIKAKVU MJERU !
AKO TRIBA DIGNUT CE I PDV JOS 2-3%, PODIGNUT TROSARINE NA SVE MOGUCE POSKUPIT SVE MOGUCE, A ZA SVE SMO POMALO I MI KRIVI !
U EUROPI BI BILE DEMOSTRACIJE SVAKI DAN, A NAS DOMET JE NAPISAT KOMENTAR !
KO BI OD VAS IZASAO NA ULICU ???

ovo je strašno što nam SDP/HNS rade! od poreza na zaradu (ako je ostvarimo) na burzi pa masovnih poskupljenja svega, sad je na red opet došla voda! sjetimo se kad su došli na vlast da su digli PDV na 25%, a ubrzo digli i struju nekih +20% itd.itd.

Kad smo platili onaj pročiščivać za Zagreb onda su rekli da će zbog toga cijena vode ići dolje. A sada cijena vode ide samo gore!!!

Opet poskupljenje?

Jel se meni čini ili je voda već poskupljivana prošle godine?

Onda su bili drugi razlozi (dolaženje do tržišne cijene, izjednačavanje sa EU i ostale bljezgarije) a sada, gle, hoće da platiš ono što nisi potrošio i zbog čega nisi kriv niti ikako možeš utjecati.

Ja naručim kamion nečega, dostave mi na vratima samo 50% robe jer im je ostatak poispadao putem, a oni i dalje žele da im platim za svu robu [emo_ooooo]

New Report

Close