Od danas niže cijene plina! Provjerite koliko ćete uštedjeti!

Autor: Agencija VLM , 01. travanj 2015. u 09:19
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Ove cijene donesene su za sve opskrbljivače u obvezi javne usluge i odnose se na razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2015.

Danas su na snagu stupile nove, niže cijene plina. Razlike u cijenama ovise o opskrbljivačima i možete ih izračunati ovdje.

Ako vam je, na primjer, opskrbljivač Gradska plinara Zagreb, a godišnja potrošnja 12.500 kWh, na godišnjoj razini plaćat ćete 270,94 kuna manje, što je pad od 5,33 posto.

Ove cijene donesene su za sve opskrbljivače u obvezi javne usluge i odnose se na razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2015, priopćila je ranije Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA).

HERA je 23. ožujka obavijestila krajnje kupce na području gdje se primjenjuje tromjesečno ili šestomjesečno obračunsko razdoblje o njihovim pravima s obzirom da se stupanje na snagu odluke ne poklapa s krajem obračunskog razdoblja.

"Sukladno Općim uvjetima opskrbe plinom (Narodne novine, br. 158/13), u navedenom slučaju krajnji kupac može sam očitati plinomjer i o tome dostaviti podatke svom opskrbljivaču plinom u roku tri dana od dana stupanja na snagu Odluke, dakle do uključivo 3. travnja 2015. Ukoliko krajnji kupac ne dostavi podatke o stanju plinomjera, opskrbljivač će potrošnju plina za razdoblje do dana stupanja na snagu Odluke utvrditi razmjerno broju dana potrošnje plina između očitanja stanja plinomjera na početku i na kraju obračunskog razdoblja", priopćila je HERA.

Komentirajte prvi

New Report

Close