‘Očito su se mnogi povampirili kada sam najavio odlazak’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2012. u 09:11
Ivan Jakovčić (PXL)

IDS neće nikada pasti ni pod čiji pritisak, naročito kad se govori o tezama o stvaranju neke makroregije u kojoj se briše istarski identitet.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić jučer je u izjavi za novinare nakon održane sjednice Predsjedništva stranke u Puli, pozvao na nastavak dijaloga sa SDP-om, neovisno o posljednjim nesuglasicama koje su uslijedile nakon što je središnjica SDP-a raspustila županijski odbor i gradsku organizaciju SDP-a Pule.

"Trebamo razgovarati o budućnosti Hrvatske. Različiti smo, nismo ista stranka, no želimo nastavak koalicije na državnoj razini jer vjerujemo da ova Vlada u osnovi nema prave alternative" , istaknuo je Jakovčić dodavši kako su "nesuglasice uvijek postojale i postojat će". "IDS neće nikada pasti ni pod čiji pritisak, naročito kad se govori o tezama o stvaranju neke makroregije u kojoj se briše istarski identitet. To neće proći", poručio je Jakovčić. Najavio je kako IDS zapravo od danas kreće s pripremama za lokalne izbore. Po njegovim riječima, IDS je spreman na razne scenarije s time da je najsigurnije da će na izbore izaći samostalno.

"Spremni smo i otvoreni za koaliciju s drugim strankama, premda ćemo dobro procjeniti s kim ćemo ići jer smo najjača stranka u Istri i sigurni smo da ćemo pobijediti" , izjavio je Jakovčić dodavši kako će IDS na izbore izaći s novim ljudima koji će, kako je rekao "stranci donijeti nove vrijednosti".

Nije htio komentirati nedolazak Damira Kajina na večerašnju sjednicu Predsjedništva. Poručio mu je kako pet tisuća članova IDS-a "ne predstavljaju igrokaz". "Kajin nije nimalo korektan prema članovima koji su se za njega borili i podržavali ga kada je bio kandidat za predsjednika države ili na parlamentarnim izborima" , ocijenio je Jakovčić.

Kajin je naime objašnjavajući zašto neće doći na sjednicu Predsjedništa stranke, rekao da ne želi sudjelovati u "igrokazima politike aktualnog vodstva IDS." Jakovčić je novinarima rekao da se na sjednici Predsjedništva IDS-a nije raspravljalo o isključenju Kajina iz stranke. Također je ponovio kako je davno najavio odlazak iz politike te zamolio da ga se pusti na miru.

"No očito su se mnogi povampirili kada sam najavio taj odlazak. Čuo sam velike uvrede na osobni račun koje su ispod svake razine i neću ih komentirati. Bio sam odgovoran i dostojanstven u politici, takav ću i ostati" – rekao je Jakovčić. Izjavio je kako se želi dostojanstveno povući iz politike. Ne očekuje da će mu se netko zahvaliti, jer je svjestan funkcije i posla koji obavlja, ali očekuje, kako je rekao "minimum korektnosti".

"Zašto me Kajin danas poziva da izađem na izbore kada sam odavno kazao kako želim promjene koje će IDS-u donijeti nove vrijednosti. Vrijeme je da nova lica Istre dođu na političku scenu" – zaključio je Jakovčić. Izvijestio je novinare kako je Predsjedništvo stranke usvojilo odluku o načinu kandidiranja za izbore za župana, usvojen je i izborni etički kodeks za svakog člana koji se želi kandidirati za župana. Rok za raspisivanje izbora za kandidate IDS-a za župana počinje teći sutra, 14. studenoga i traje do 22. prosinca.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close