Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj – što nas čeka

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2019. u 15:00
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Večernji list s partnerima 27.6. organizira okrugli stol na temu „Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj“

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska se obvezala na prihvaćanje europskog klimatsko-energetskog paketa koji podrazumijeva i poticanje uporabe energije iz obnovljivih izvora. Prihvaćanjem te direktive, Hrvatska je preuzela obvezu povećanja uporabe energije iz obnovljivih izvora, pri čemu bi u 2020. godini udio energije iz obnovljivih izvora u bruto neposrednoj potrošnji trebao iznositi najmanje 20%, promatrano na razini EU.

Iako je Hrvatska regionalni lider u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, potencijala za daljnji razvoj proizvodnje itekako ima. Obnovljivi izvori energije su također poslovna prilika za svaku industriju koja se želi uključiti u tranziciju iz „klasične“ u „modernu“ energetiku.

S ciljem komunikacije o važnosti društveno odgovornog poslovanja s ekološkog aspekta, te popularizacija korištenja električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora energije, Večernji list s partnerima 27.6. organizira okrugli stol na temu „Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj“ na kojem će eminentni stručnjaci raspravljati o strategiji energetskog razvoja Republike Hrvatske. Pokrovitelji su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i PPD.

Najvažnije zaključke s okruglog stola pročitajte 28. lipnja u Večernjem listu i na portalu vecernji.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close