Novi vozači tramvaja zapošljavat će se na jesen

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2015. u 10:50
Foto: Patrik Mačel / Pixsell

Zbog smanjenog broja vozača i zabrane zapošljavanja smanjen je broj vožnji na mnogim zagrebačkim autobusnim linijama

Za nešto manje od mjesec dana 79 novih vozača trebalo bi biti raspoređeno na svim zagrebačkim autobusnim linijama., piše Večernji list.

Zeleno svjetlo za zapošljavanje novih kadrova, nakon nekoliko mjeseci iščekivanja, Zagrebačkom holdingu dao je gradonačelnik Milan Bandić. Poruka je bila jasna – podružnica ZET-a smije zapošljavati. To je, podsjetimo, između ostalog bila i jedna od tema prvog susreta i zahtjev šefa Holdinga Dejana Fička Milanu Bandiću.

Novi vozači autobusa već su uglavnom obavili liječničke preglede, a sada preostaje da i potpisom ugovora formaliziraju radni odnos i počnu raditi.

Ljudi su jednostavno bili premoreni i iscrpljeni, a mi bez vozača ne možemo. Zato je ova dozvola zapošljavanja bila hitna i nužna. Mi smo inzistirali i od naše podružnice i od Uprave tražili da zajedno s Gradom riješe ovaj problem – poručio je Anto Jelić, predsjednik sindikata i prometnih radnika ZET-a.

Kako je napomenuo, novih 79 vozača olakšat će, ali ne i riješiti situaciju – naime ZET-u je potrebno još 80-ak vozača autobusa, ali i 50-ak vozača tramvaja.

Vozači tramvaja, ako je suditi po najavama, trebali bi se zapošljavati tek na jesen, kada bi trebali krenuti na obuku koja traje gotovo šest mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close