Nove isplate lokalnim akcijskim grupama iz IPARD-a

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2014. u 09:52
Thinkstock

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD program.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“. LAG-u Una isplaćeno je 62.411,27 kn, LAG-u Bilogora-Papuk 72.738,46 kn, LAG-u Bosutski niz 30.751,45 kn, LAG-u Srijem 65.116,75 kn a LAG-u Laura 126.930,99 kn.
 
Lokalnim akcijskim grupama (LAG) Europska unija sufinancira izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike LAG-a, najam ureda i režijske troškove ureda LAG-a te uredsku i računalnu opremu, priopćeno je iz Agencije. Za  navedene troškove LAG-ovima se može odobriti maksimalni iznos od 450 000 kuna godišnje.

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je sklopila ugovore o dodjeli sredstava iz IPARD programa za sufinanciranje četrdesetdvije Lokalne akcijske grupe (LAG) u iznosu od 37,8 milijuna kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close