Nova prilika za male proizvođače

Autor: Marta Duić , 09. veljača 2020. u 21:59
Konzum surađuje s više od 600 dobavljača

Natječaj ‘Najbolje iz Hrvatske’.

Konzum je još jednom raspisao natječaj "Najbolje iz Hrvatske" za uvrštenje proizvoda malih lokalnih proizvođača u njihovu maloprodajnu.

Kako kažu iz najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca, koji trenutno surađuje s više od 600 dobavljača iz Hrvatske i više od 3000 kooperanata, ovim će cjelogodišnjim projektom dodatno ojačati veze s partnerima te pružiti podršku malim i velikim dobavljačima. U planu im je kroz natječaj uložiti energiju i resurse u izbor novih lokalnih proizvođača, s ciljem dugoročnog plasmana njihovih proizvoda putem polica Konzuma do kupaca diljem Hrvatske.

Selekcija će se obavljati u skladu s potrebama za proširenjem asortimana u određenom segmentu, mogućnostima proizvođača te željama i potrebama kupaca.  Iz Konzuma ističu da su vodeći partner domaćih proizvođača voća i povrća koji čine oko 80 posto njihovog ukupnog prometa te kategorije. Godišnje se u njihovim trgovinama proda preko 13.000 tona domaćeg svinjskog, junećeg i janjećeg pakiranog i rinfuznog mesa s time da je sva pakiran a svinjetina isključivo domaćeg podrijetla.

Uz to, jedini su trgovački lanac koji ima pravo koristiti oznake Mesa hrvatskih farmi na rinfuznom junećem i svinjskom mesu i Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi. Iznenađuje i podatak da se čak 70 posto prodane svježe morske i slatkovodne ribe osigurava kroz suradnju s vodećim domaćim ribarima i uzgajivačima.

Komentirajte prvi

New Report

Close