Nova obnova voznog parka: Država kupuje 393 vozila

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2018. u 08:34
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najmanje – jer neka ministarstva nisu navela koliko će novih auta nabaviti, a, primjerice, Agencija za pravni promet nekretninama neprecizno navodi da su im auti stari pa moraju godišnje kupiti dva-tri.

Sedam ministarstava, Vlada, tri agencije, četiri zavoda, Državni inspektorat, Državni ured za reviziju i Ustavni sud sljedeće će godine putem najma ili kupnjom nabaviti najmanje 393 vozila te zakupiti pet parkirnih mjesta.

Stoji to u Vladinu dokumentu “Obrazloženje prijedloga financijskih planova korisnika državnog proračuna za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu”, koji je prošli tjedan prezentiran na sjednici Vlade.

Najmanje – jer neka ministarstva nisu navela koliko će novih auta nabaviti, a, primjerice, Agencija za pravni promet nekretninama neprecizno navodi da su im auti stari pa moraju godišnje kupiti dva-tri, piše Jutarnji list.

Prema Vladinu dokumentu, dio korisnika državnog proračuna iduće godine utrošit će 36,9 mil. kuna na nabavu novih vozila, plaćanje najma i održavanje postojećih. Po projekcijama proračuna za 2020., na tu stavku te će institucije utrošiti 35,7 mil. kuna, a 2021. milijun manje. Ukupno u tri godine 117 mil. kuna.

Od ukupnog broja vozila, 340 će se nabaviti putem trogodišnjeg najma, a 53 će biti kupljena. U obrazloženjima nabave najčešći razlozi su istek postojećeg najma i starost auta koji se trenutačno koriste. U Agenciji za vodne puteve planiraju nabaviti dva auta jer, navode, “za projekte koje provodi Agencija česta su putovanja na sastanke dionika”. Najviše službenih auta, 25, iduće godine putem najma nabavit će Ministarstvo rada. Tvrde da će za to izdvojiti 650.000 kuna.

Ministarstvo prometa, pak, zbog starosti postojećeg voznog parka iduće godine kupuje 20 službenih auta. Ukupno će za njih izdvojiti 2,4 mil. kuna, odnosno 120 tisuća kuna po autu. Vlada će putem trogodišnjeg najma pribaviti 18 auta, a u cijenu najma nije uključeno održavanje. Kažu da su auti namijenjeni za službenike Sabora i Vladine dužnosnike i službenike.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Baš lijepo. Provjereno znam da npr. Općinski sud Pula – stalne službe u Poreču i Pazinu NEMAJU službeni automobil. I da se ne zna kada će ih dobiti. Ako ih uopće dobiju. Valjda im ne treba…

ima li kakvih vijesti, gdje su oni Avudiji što su kao greškom kupljeni za protokol, a nisu trebali, tko to sada vozika i kako idu, koliko troše, ima li kvarova, jesu stavili zimske gume, 15-i je

New Report

Close