‘Nikad dosad u Zagorju nije bilo toliko investicija u državne i županijske ceste’

Autor: Agencija VLM , 09. travanj 2013. u 12:09
Ilsutracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Oporba: U 12 godina vaše vlasti, nestao je grad veličine Krapine, broj radno sposobnih pao je za 20 tisuća, a nezaposlenost nikad nije bila veća.

Tijekom prošle godine Krapinsko – zagorska županija je ostvarila ukupni proračunski prihod od 135,2 milijuna kuna što je 95,4 posto od ukupnog plana. Zagorska županica Sonja Borovčak u svom polugodišnjem izvješću, na posljednjoj je radnoj sjednici saziva ove Županijske skupštine rekla kako su unatoč krizi, u Zagorju zabilježeni i neki pozitivni pomaci. Primjerice, za jedan je posto povećan broj poduzetnika u Zagorju, a investicije su porasle čak za 45 posto.

'Bajka na dlanu'

No, predsjednik oporbenog HDZ-a Žarko Tušek ne misli tako.

– U 12 godina vaše vladavine, u Zagorju je nestao grad veličine Krapine od deset tisuća ljudi, broj radno aktivnog stanovništva smanjio se za čak 20 tisuća, nezaposlenost je najveća u zadnjih 50 godina, a i dalje bilježimo najveću stopu nezaposlenosti među svim županijama u Hrvatskoj. Vlast je ta koja bi trebala osigurati život dostojan čovjeka, radna mjesta, bolje obrazovanje, a ne da bude samo birokratski aparat. Po svim prirodnim i ljudskim potencijalima, doista smo trebali biti "Bajka na dlanu", no to nismo uspjeli ostvariti. Županijska vlast bi trebala učiniti znatno više za one koji stvaraju i proizvode. Zagorje zaslužuje bolje – rekao je Tušek.

Predsjednica HSS-a Vlasta Hubicki rekla je pak kako su se neke stvari možda mogle napraviti i bolje, no ništa se bitnije ne bi moglo promijeniti jer nedostaje novca.

Županica Borovčak je replicirala Tušeku rekavši kako se može raspravljati je li se nešto dobro napravilo ili ne, no da jedni drugima ne bi trebali samo predbacivati. Na to joj je pak Tušek odgovorio kako mu je Sonja Borovčak izuzetno draga kao osoba, no kako on govori protiv pogrešaka i trendova koji ovoj vlasti, kojoj je ona na čelu, ne idu u prilog.

Zamah u cestogradnji

Raspravljano je i o cestama te je rečeno kako nikad dosad u Zagorju nije bilo toliko investicija u državne i županijske ceste kao prošle i ove godine. Ravnatelj ŽUC-a Željko Vincelj i njegov predhodnik Jasmin Krizmanić posebno su istakao kako je prošle godine zagorski ŽUC dobio čak 2,5 milijuna kuna više novca, nego godinu ranije, da su raspisana 22 natječaja te da je čak deset posto županijskih cesta presvučeno novim asfaltnim slojem.

Komentirajte prvi

New Report

Close