‘Nije mi cilj postati većinski vlasnik’

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2018. u 22:00
Končar se u škveru susreo sa Stožerom za obranu brodogradnje i sindikalcima/Duško Marušić/PIXSELL

“Htio bih da u brodogradilištu s vlasničkim udjelima sudjeluju i radnici i država”, kaže Končar.

Predstavnici Stožera za obranu brodogradnje Uljanik i sindikata u pulskom brodogradilištu u utorak su s izabranim strateškim partnerom Darkom Končarom razgovarali o njegovim planovima s Uljanikom i brodogradnjom te o nedoumicama u vezi s diversifikacijom poslovanja.

Po riječima povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đina Šverka, cilj sastanka bio je informirati se iz prve ruke, bez prisustva menadžmenta Uljanika, o Končarovim  planovima.

Sastanak nije rezultirao zaključcima, međutim, prema Šverku, Končar im je poručio kako njemu nije cilj postati većinski vlasnik brodogradilišta Uljanik već da bi "htio da u projektu zajednički s vlasničkim udjelima sudjeluju i radnici, ali i država".

"Končar je ponovio da bi se prenamjenom prostora Uljanika trebao osigurati novac koji bi omogućio organizaciju i dugoročnu održivost brodogradnje", kazao je Šverko dodavši da "od svih planova neće biti ništa ako se u projekt restrukturiranja aktivno ne uključi Vlada".

Sindikalac je upozorio kako bi eventualna neisplata plaće za rujan mogla izazvati nove nemire kod Uljanikovaca koji ponovno najavljuju štrajk i prosvjede. 

Komentirajte prvi

New Report

Close